Komentara: 2
Pregleda: 4831

Krijumčarili jarebice

29.05.2012. u 17:57h
Izvor: RTV Yueco
Carinici su na graničnom prelazu Horgoš onemogućili pokušaj krijumčarenja ptice iz porodice Jarebica kamenjarka (Alectoris Graeca) koja se nalazi na listi strogo zaštićenih vrsta.
Krijumčarili jarebice

Ptica je otkrivena u automobilu marke ''Seat Alhambra'' belgijskih registarskih oznaka kojim je upravljao belgijski državljanin turskog porekla. Reč je o 36 – godišnjaku koji je putovao na relaciji Turska – Belgija u društvu još jedne osobe takođe turskog porekla.

Detaljnom kontrolom vozila koja je sprovedena u saradnji sa graničnom policijom utvrđeno je da se u kutiji skrivenoj ispod ličnog prtljaga između prednjeg i zadnjeg sedišta nalazi ptica iz porodice Jarebica kamenjarka (Alectoris Graeca) koja se nalazi na listi strogo zaštićenih vrsta.

Carinski službenici su o slučaju obavestili veterinarsku inspekciju koja je konstatovala da se radi o zaštićenoj vrsti čiji je promet nedozvoljen, nakon čega je ptica zbrinuta u zoološkom vrtu na Paliću.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4831
Povezane teme

granični prelaz horgoš

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.