Komentara: 20
Pregleda: 10930

Krijumčarili "Hugo Boss" i "Guess" iz Beča

27.01.2015. u 15:44h
Izvor: Uprava Carina
Zajedničkom akcijom carine i policije na graničnom prelazu Horgoš, 26. januara 2015. godine, sprečeno je krijumčarenje brendirane garderobe čija je vrednost procenjena na preko 2 miliona dinara.
Krijumčarili "Hugo Boss" i "Guess" iz Beča

U popodnevnim časovima u traku predviđenu za putnike koji nemaju šta da prijave za carinjenje pristiglo je vozilo "Ford Fiesta", trsteničkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 37-godišnji srpski državljanin.

Pomenuti vozač putovao je na relaciji Beč – Trstenik u pratnji 36-godišnjeg sugrađanina iz Trstenika. Iako su obojica izjavila da se u vozilu nalaze samo sitnice za kuću, izvršen je detaljan pregled tokom kog su u vozilu i prtljažniku pronađene tri torbe pune nove garderobe.

Među neprijavljenom garderobom bilo je 17 muških odela, preko 20 pari farmerki, gotovo 40 košulja i 20-ak majica sa originalnim etiketama svetski poznatih brendova "Hugo Boss" i "Diesel", a pronađeno je i nekoliko ženskih jakni marki "Michael Kors" i "Guess".

Krijumčarili "Hugo Boss" i "Guess" iz Beča

Nakon otkrivanja prekršaja suvozač je izjavio da je neprijavljena garderoba njegova, pa će protiv njega biti pokrenut prekršajni postupak.

Krijumčarili "Hugo Boss" i "Guess" iz Beča

Da podsetimo, pre samo dva dana na graničnom prelazu Šid dogodio se gotovo identičan slučaj, kada je dvoje kineskih državljana pokušalo iz Italije u Srbiju prokrijumčari firmiranu garderobu i kožnu galanteriju čija je vrednost procenjena na preko milion dinara.

Izvor: Uprava Carina
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 20
Pregleda: 10930
Povezane teme

uprava carina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.