Komentara: 6
Pregleda: 7061

Krajem meseca otvaranje starog graničnog prelaza na Horgošu

01.07.2015. u 11:54h
Izvor: Subotica.com
Stari granični prelaz sa Mađarskom na Horgošu biće otvoren krajem jula. U toku su građevinski radovi na revitalizaciji ovog prelaza i postavljanje objekta u funkciju. Paralelno sa ovim radi se rekonstrukcija autoputa kod bikovačke petlje.
Krajem meseca otvaranje starog graničnog prelaza na Horgošu

Putari AD "Vojputa" intenzivno rade na rekonstrukciji starog graničnog prelaza na Horgošu koji će biti korišten za prelaz putničkih automobila. Mađari su već uradili svoj deo posla sa druge strane granicе, a završetak rekonstrukcije na našoj strani očekuje se do 15. jula.

Prelaz će biti otvoren za saobraćaj krajem narednog meseca, a istovremeno se radi i na rekonstrukciji 800 metara leve trake autoputa prema Novom Sadu kod bikovačke petlje. Preostala traka podeljena je na dva dela i saobraćaj se odvija bez zastoja. Saobraćaj će biti vraćen na obe trake do 10. jula.

Nakon završetka radova, tu će funkcionisati sistem prelaska kao na graničnom prelazu Bački Vinogradi-Ašothalom, odnosno kontrola će biti u jednom objektu i za mađarsku i srpsku stranu. Na graničnom prelazu će biti i banka, menjačnica i pomoćne prostorije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 7061

Povezane vesti

Povezane teme

granični prelaz horgoš

granični prelaz

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.