Komentara: 0
Pregleda: 1472

Košarkašice Spartaka poražene od Kraljeva (49:64)

07.02.2016. u 11:57h
Izvor: Subotica.com
Košarkašice Spartaka poražene su na svom parketu od ekipe Kraljeva rezultatom 49:64. Porazu su kumovali loša druga četvrtina i anemična igra u napadu koja se odrazila na ukupan šut iz igre od 36% i na mali broj poena (49).
Košarkašice Spartaka poražene od Kraljeva (49:64)

Gošće su nešto bolje otvorile utakmicu. Nakon nepunih pet minuta igre Paunovićeva i Tossou su sa šest, odnosno četiri poena donele plus osam svojoj ekipi. Spartak je u istom periodu postigao samo dva pena i trener Ivić morao je da uzme prvi time out. Nakon pauze domaće su zaigrale bolje u napadu, probudile su se Rada Vidović i Emeše Vida koje su ubacile većinu od petnaest poena svoje ekipe u početnoj deonici u kojoj su gošće stekle tri poena prednosti.

Početak druge četvrtine obeležile su greške u napadu na obe strane. U prvih pet minuta ovog perioda videli smo ukupno tri poena a Kraljevo je održavalo prednost. Ristićeva je pogodila jednu daleku trojku u ranoj fazi napada a zatim je i Filipovićeva bila precizna van linije 6.75 pa je trener domaćih ponovo morao da pozove time out. Ipak, kraljevčanke su nastavile sa sigurnom igrom a minut pre kraja poluvremena stigle su do dvocifrene prednosti nakon što je Ristićeva iskoristila slobodna bacanja. O slaboj igri plavo belih u napadu najbolje govori podatak da su u čitavoj drugoj četvrtini uspele da postignu samo šest poena a na odmor se otišlo pri rezultatu 21-34.

Kraljevčanke su nastavile i u trećoj četvrtini u istom ritmu i već u 23. minutu utakmice na semaforu je stajalo 21:41 u korist gošći. Prve poene u drugom poluvremenu Spartakove igračice postigle su tek u 26. minutu utakmice, uz šut iz igre od svega 32% u tim momentima. Do kraja trećeg perioda igre jedina je pogađala Vida Emeše, a gošće su na pauzu između dve četvrtine otišle sa prednošću od 31:47.

U poslednjoj četvrtini oba trenera pružili su šansu igračicama sa slabijom minutažom što se nije odrazilo na sam tok utakmice koja je rešena tokom druge četvrtine. Na kraju na semaforu je stajalo 49:64 za 11. pobedu Kraljeva, odnosno deveti poraz Spartaka.

Spartak - Kraljevo 49:64 (15:18, 6:16, 10:13, 18:17)

Najefikasnija i najkorisnija na meču bila je Vida Emeše sa 16 poena, 8 skokova za indeksnih 25 poena, dok je Vidović dodala 11 poena. U pobedničkoj ekipi istakla se Ristić sa 14 poena i 7 asistencija, a pratile su je Filipović, Tosu i Arsenić sa po 10 postignutih poena.

U narednom kolu izabranice Blagoja Ivića putuju u Bor na meč protiv istoimene ekipe, koja je ubedljivo poslednja ekipa na tabeli bez zabeležene pobede u dosadašnjem toku prvenstva.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 1472
Povezane teme

hala sportova

ženski košarkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.