Komentara: 3
Pregleda: 7729
Foto

Košarkaši Spartaka ubedljivi protiv Sloge (87:62)

08.10.2016. u 20:55h > 23:20
Izvor: TV Subotica
Košarkaši Spartaka krenuli su u novo prvenstvo ubedljivom pobedom pred svojim navijačima nad Slogom iz Kraljeva 87:62 (13:25, 22:7, 16:17, 36:13). Plavi golubovi su nakon loše prve četvrtine stegli odbranu, a u napadu je proradio šut, što je bilo dovoljno da se slomi otpor Kraljevčana.
Košarkaši Spartaka ubedljivi protiv Sloge (87:62)

Kraljevčani su bolje otvorili susret, pogodili gotovo sve na startu i već u 4. minutu stekli prednost 13:2. Igrači Sloge nisu se opustili, već su maksimalno ekspolatisali sve promašaje Spartaka u napadu kao i propuste u odbrani, pa je prednost brzo narasla na 25:9. Ipak Ljubenković je u poslednjem minutu vezao 4 poena u nizu, te se na kratki predah otiplo rezultatom 25:13 za Slogu.

Iako je početak druge četvrtine ličio na dešavanja iz prvih 10 minuta, domaći košarkaši su konačno zaigrali agresivnije, a i put je počeo da služi. Topila se prednost gostiju serijom 10:2, i domaći su vrlo brzo uhvatili rezultatski priključak 23:27. Nastavili su domaći sa dobrom igrom, da bi u finišu trojkom Puljka stigli i do prednosti 33:32, da bi polaganjem kapitena Popovića, golubovi na odmor otišli sa prednošću 35:32.

Treći period igre protekao je u rezultatskoj klackali. Ekipe su se smenjivale u vođstvu konstantno i u nijednom trenutku nije napravljena ozbiljnija razlika. Miloš Nikolić je igrao simultanku protiv odbrane gostiju, ali njegovih 10 vezanih poena, saigrači nisu najbolje napadački ispratili, pa se u poslednju četvrtinu ušlo sa rezultatom 51:49.

Poslednji period igre otvara Hristov sa dve vezane trojke, a nakon 4 poena u nizu Popovića Spartak stiče najveću prednost 63:53 na 8 minuta do kraja utakmice. Kapiten Spartaka nastavio je da pogađa za dva poena, Andrejević je zaključao reket i vrlo brzo Subotičani su imali 71:58 na ulazu u poslednjih 5 minuta igre. Stečena prednost bila je ujedno i bela zastava gostiju koji nisu imali rešenja za šou Popovića, koji je nastavio da na obe strane terena teroriše svoje čuvare.  Do kraja utakmice, domaći su povećali prednost i zasluženo slavili 87:62.

U ekipi Spartaka najefikasniji je bio kapiten Popović sa 21 poenom, a pratili su ga Andrejević i Prlja sa 12, a Nikolić i Ljubenković su dodali po 11 poena. Kod gostiju Matović je ubacio 15 poena, a Simović je dodao 12.

Meč u Hali sportova posmatralo je oko 500 gledalaca. U narednom kolu ekipa Dušana Alimpijevića putuje u Smederevo.

Izvor: TV Subotica
Košarka: Spartak - Sloga Košarka: Spartak - Sloga Košarka: Spartak - Sloga Košarka: Spartak - Sloga Košarka: Spartak - Sloga Košarka: Spartak - Sloga Košarka: Spartak - Sloga Košarka: Spartak - Sloga
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 7729

Povezana vest

Povezane teme

hala sportova

košarkaški klub spartak

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.