Komentara: 11
Pregleda: 2923

Košarkaši Spartaka ubedljivi protiv OKK Beograda (101:72)

07.02.2016. u 12:04h
Izvor: Subotica.com
Košarkaši Spartaka zabeležili su važnu pobedu protiv jedne od ekipa koje bi mogle da budu "konkurentni" za ispadanje. Odlična igra većim delom meča donela ja miran tok, sigurnost u šutu i na kraju ispostavilo se ubedljivu pobedu za nova dva boda.
Košarkaši Spartaka ubedljivi protiv OKK Beograda (101:72)

Uvodni minuti meča pripali su Spartaku. Vulić je sa dva dobra prodora načeo odbranu OKK Beograda, pridružili su se Laketa i Jevđiđ i domaći su nakon 6 minuta igre imali 15-5. Gosti nisu imali pravu ideju u napadu, sa slabih 21% šuta iz igre i nekim početničkim greškama i nisu mogli bolje da se suprotstave raspoloženim domaćim košarkašima. Aleksandar Drakulić drugom trojkom za Spartak u prvoj deonici postavlja 27-11.

Nisu uspeli gosti da pronađu napadački ritam ni početkom druge četvrtine. Za gotovo četiri minuta uspeli su da postignu samo četiri poena što svedoči o kvalitetnoj odbrani domaćina. Stvari su se malo promenile nakon time out-a koji je zatražio Vlade Đurović. OKK Beograd koševima Stankovića i Bojića započinje seriju od 10-0 sredinom deonice kojom je prišao na osam poena zaostatka. Dvocifrenu prednost domaćinu vratio je Drakulić svojom drugom trojkom na meču pedesetak sekundi pre kraja poluvremena. Usledila je dobra odbrana a zatim i nova trojka koju je pogodio Jančikin za četrnaest poena prednosti koliko je Spartak imao po isteku druge četvrtine, bilo je 41-27.

Probali su košarkaši OKK Beograda agresivnijom igrom na startu treće četvrtine da se vrate u meč, donekle uspeli da poremete do tada tečnu igru Spartaka u napadu ali nisu uspevali da naprave seriju poena kojom bi značajnije spustili zaostatak. U ovom delu meča dobre role imali su bekovi Spartaka, Svetozar Popović i Milan Vulić a njihov tim je sigurno čuvao prednost. U dvadeset i sedmom minutu pomenuti Vulić pogađa trojku, zatim subotičani igraju čvrstu odbranu, novi pogodak van linije 6.75 stiže iz kontre a precizan je bio Miloš Nikolić. Odličan šut Spartaka u ovom periodu potvrdio je Aleksandar Drakulić svojom trećom trojkom na meču, domaćin je ubrzo imao plus 20 a gostima je bilo potrebno čudo u poslednjih deset minuta kako bi izbegli poraz u Subotici.

Mladi bek Spartaka Miloš Nikolić dobro je koristio minute koje mu je na ovom meču ukazao trener Dušan Alimpijević. Početkom četvrtog perioda pogodio je dve trojke a njegov tim igrao je jedan od najefikasnijih mečeva u sezoni. Trener Dušan Alimpijević pružio je priliku gotovo svim igračima a oni su mu maksimalno uzvratili. Na kraju, 101-72 i najubedljivija pobeda Spartaka u ovoj sezoni.

Spartak - OKK Beograd 101:72 (27:11, 14:16, 29:25, 31:20)

Milan Vulić ubacio je 18 poena, osvojio 2 lopte, tome dodao i 6 asistencija za najveći index 25, najveći na utakmici. Pratio ga je Aleksandar Drakulić sa 17 poena ali je na ovom meču zaista pobedio tim jer su još četvorica iz ekipe bili dvocifreni.

U narednom kolu košarkaši Spartaka putuju u Kruševac gde ih dočekuje Napredak Rubin.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 11
Pregleda: 2923
Povezane teme

hala sportova

košarkaški klub spartak

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.