Komentara: 2
Pregleda: 5436

Košarkaši Spartaka u subotu dočekuju Beovuk

21.10.2016. u 14:09h
Izvor: Subotica.com
Košarkaši Spartaka lideri su Prve lige Srbije i plan je da na tom mestu ostanu i posle subotnjeg prvenstvenog duela, a naredna prepreka im je ekipa "Beovuk 72". Meč se igra u subotu od 19 časova.
Košarkaši Spartaka u subotu dočekuju Beovuk

Ubedljive pobede u prva dva kola daju za pravo da se veruje da se ta serija može nastaviti i preko Beograđana. To breme favorita u ovom momentu ne prija "golubovima". U najavi utakmice protiv Beovuka govorili su prvotimac Miloš Nikolić i trener ekipe Dušan Alimpijević.

- "Iza nas su dve ubedljive pobede i osećamo pritisak da se od nas očekuje da tako nastavimo. U subotu nam dolazi jedna čvrsta ekipa koja igra agresivnu odbranu, aline plašimo ih se, igramo pred domaćom publikom i uz adekvatan pristup uveren sam da pobeda ne može da izostane" - izjavio je mladi plej Spartaka.

Trener ekipe složio se sa Nikolićem i konstatovao da rezultatai u prva dva kola nisu pravo ogledalo ekipe, odnosno da nisu baš oni toliko superiorni koliko govore ubedljive pobede u ta dva meča, ali isto tako veruje da njegova ekipa ima kvalitet i da će biti prilike da se iz meča u meč dokazuju.

- "Protivnika smo dobro analizirali, prošle sezone odigrali smo dve odlične utakmice, radi se o ekipi koja ima kontinuitet u radu sa trenerom, ekipa koja već duži niz godina gaji prepozatljiv stil igre, prevashodno se to odražava kroz agresivnu odbranu, stalno na ivici prekršaja i samo istim stilom moćićemo da im pariramo na ovom meču. Prošle sezone smo dobro odigrali protiv njih, verujem da će tako biti i ove."

Alimpijević je istakao da je u ovom momentu najzadovoljni igrama koje pružaju njegovi igrači na poziciji 4 (krilni centri) što se odražava na skok igru, zbog čega je KK "Spartak" i u ovom segmentu igre najbolji u ligi.

Kao najveću opasnost u protivničkom timu u Spartaku vide u Stefanu Fundiću koji već dve godine igra na visokom nivou, prvi je poenter i skakač lige, kao i najkorisniji igrač u dosadašnjem delu sezone, međutim šef struke je uveren da njegovi igrači mogu da ga limitiraju u poenima i skokovima i da će tako da obave veći deo posla.

Što se tiče zdravstvenog biltena, odnosno povreda, Spartak ni na ovom meču neće biti kompletan.

- "Povreda jednog igrača ne sme da utiče na rezultat tima, ne zavisimo od pojedinca, tako mora da bude i u ovoj utakmici" - dodao je Alimpijević

Košarkaši Spartaka pozvali su još jednom publiku da napuni tribine subotičke Hale sportova i pruži podršku domaćoj ekipi. Meč 3. kola između Spartaka i Beovuka 72 igra se u subotu od 19 časova, a ulaz je besplatan.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 5436

Povezane vesti

Povezane teme

košarkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.