Komentara: 9
Pregleda: 4172

Košarkaši Spartaka savladali Vršac (84:77)

09.01.2016. u 23:31h
Izvor: Subotica.com
U subotičkoj Hali sportova odigrano je 15. kolo Prve lige za košarkaše u kojem je Spartak dočekao i savladao Vršac rezultatom 84:77, u uzbudljivoj završnici koju su odlučile trojke plavo-bele ekipe sa severa Bačke. Naredni meč Spartak igra za 7 dana u Smederevu.
Košarkaši Spartaka savladali Vršac (84:77)

Utakmica je protekla u izjednačenoj igri većinu vremena, a odluka o pobedniku pala je praktično u poslednja dva minuta susreta kada je Spartak odigrao kvalitetnije u napadu, dalekometnim šutevima dokrajčio protivnika, a sa druge strane dobro zatvorio prilaz svom košu.

Velike probleme gosti su pravili svojim skokovima u napadu, te prodorima koji su neretko završavani uz dodatno slobodno bacanje. Sa druge strane Spartak je često pokušavao za 3 poena, posebno u drugom poluvremenu. Spartak je ukupno pogodio 14 trojki, dok su gosti imali upola manje.

Najefikasniji kod Spartaka bio je Jevđić sa 20 koševa, slede Kuntić sa 16, Matić je postigao 13, dok je Jančikin stao na 11. U poenterskom segmentu igre osetilo se neigranje Vlahovića koji je posle poslednjeg Spartakovog meču 2015. godine završio nastip za plavo-bele iz Subotice.

Domaći su već u prvom poluvremenu agresivnom igrom napravili veliki broj prekršaja pa su tako Drakulić, Jančiin i Ljubenković imali manju minutažu, ali njihova uloga u poslednjih 5 minuta meča ispostavilo se bila je odlučujuća u Spartakovoj pobedi, šestoj ovosezonskoj.

Spartak - Vršac 84:77 (22:25, 14:13, 25:21, 23:18)

Meč u Hali sportova posmatralo je oko 500 gledalaca. U narednom kolu Spartak igra za 7 dana u Smederevu, a zatim 22. januara u Suboticu dolazi još jedna ekipa iz sredine tabele - Mladost iz Beograda.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 4172
Povezane teme

hala sportova

košarkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.