Komentara: 1
Pregleda: 2974

Košarkaši Spartaka privode kraju pripreme za novu sezonu

16.09.2014. u 14:23h
Izvor: RTV Yueco
Košarkaši Spartaka već mesec dana nalaze su trenažnom procesu odnosno pripremaju se za novu sezonu. a do tada odigraće još jednu prijateljsku utakmicu u kojoj će sutra odmeriti snage sa Metalcom iz Valjeva. Spartak svoju prvu utakmicu u Prvoj ligi Srbije igra 4. oktobra protiv OKK Beograd.
Košarkaši Spartaka privode kraju pripreme za novu sezonu

Po rečima trenera ekipe Predraga Borilovića vredno i naporno se radi kako bi se što bolje pripremili za izazove koje ih očekuju u novoj sezoni. Odigrano je osam prijateljskih utakmica što je pomoglo ekipi da se bolje uigra.

Po pisanju Večernjih novosti Miloš Milisavljević, sada već bivši član Spartaka, koji je jedno vreme bio na ispomoći A selekciji, uspešno je prošao pripremni period u Laboral Kući. Baskijci su mu ponudili ugovor, ali je mladi bek odlučio da se okuša u NBDL, u dresu Santa Kruza.

S obzirom na to da je Santa Kruz filijala ekipe iz Oklenda, Milisavljević će do početka Razvojne lige trenirati sa već punopravnim članovima Golden Stejta, Nemanjom Nedovićem i Ognjenom Kuzmićem u veteranskom kampu ovog NBA ligaša.

- "Primetan je nedostatak Milisavljevića i Vukovića, ali nova pojačanja se uigravaju i očekujem da budu na nivou kada krenu takmičarske utakmice. Plan nam je bio da pojačamo konkurenciju na određenim pozicijama, ali sada smo primorani da popunjavamo." - izjavio je Borilović

Na poziciji plejmejkera došao je Filip Simić iz Obrenovca koji po rećima Borilovića ima svoj kvalitet, ali odlazak Milisavljevića će se teško nadoknaditi. Košarkaši Spartaka nastavljaju po planu priprema, prostora za napredak još uvek ima, ali postepeno se ekipa konsoliduje i stručni štab veruje da će sve uskoro leći ne svoje mesto, barem što se tiče igračkog dela.

Tim je kompletiran, ali ako se ukaže neka dobra prilika mogu se očekivati dodatna pojačanja.

- "Atmosfera u timu je možda za nijansu bolja od prošlosezonske, pratićemo tržište i ukoliko se ukaže prilika angažovaćemo još neko pojačanje kako bismo bili konkurentni u Prvoj ligi Srbije." - dodao je Borilović

Što se tiče stručnog štaba prvom treneru Predragu Boriloviću pomažu pomoćnik Nenad Petronić i savetnik Slobodan Lukić.

Košarkaši Spartaka u sredu od 19 časova u Hali sportova u prijateljskoj utakmici kao još jednu proveru pred početak nove sezone dočekaće novog ABA-ligaša, ekipu Metalca iz Valjeva, a koju sa klupe predvodi nekadašnji igrač KK "Spartak" Vladimir Đokić.

Spartak svoju prvu utakmicu u Prvoj ligi Srbije igra 4. oktobra protiv OKK Beograd.

Borilović: Potrebno je da održimo kontinuitet reprezentativne košarke

Privi trener KK "Spartak" osvrnuo se i na nedavni uspeh seniorske A reprezentacije Srbije koja je postala vicešampion sveta i tom prilikom posebno čestitao nekadašnjem igraču Spartaka Nikoli Kaliniću na odličnim partijama i izdanju na svetskoj smotri košarkaša.  Boriloviće je takođe naglasio da ne treba da se zadovoljimo proslavom drugog mesta nego treba da nastavimo dalje da radimo i negujemo kult reprezentacije jer, po njegovim rečima, atmosfera i doživljavanje reprezentativnog dresa opet je na onom visokom nivou kako je to bilo sa generacijom Divca, Paspalja, Đorđevića, Bodiroge i drugih.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2974
Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

predrag borilović

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.