Komentara: 9
Pregleda: 4033

Košarkaši Spartaka porazom od Tamiša oprostili se od domaće publike za ovu godinu

13.12.2014. u 23:44h
Izvor: Subotica.com
Odigrao je KK "Spartak" poslednju utakmicu u 2014. godini pred subotičkom publikom, koju nažalost nije uspeo da dobije, a za to su najviše krive mnogobrojne Spartakove greške, pre svega u odbrani, ali i odična igra gostiju tokom većeg dela meča. Poslednji meč u 2014. godini Spartak će odigrati naredne subote na gostovanju u Vršcu.
Košarkaši Spartaka porazom od Tamiša oprostili se od domaće publike za ovu godinu

Već od samog starta gosti su igrali staloženije i koncentrisanije, koristili svoje prilike i već u prvih 5 minuta stvorili dvocifrenu prednost. Nije se Spartak predavao, štaviše uspeo je domaći tim da svede prednost gostiju na -1 pri rezultatu 23:24 (13' minut), pa i dva minuta kasnije da povede sa 25:24, ali to je bilo sve što se tiče Spartakovog vođstva i pariranja Tamišu.

Ekipa iz Pančeva završila je prvo poluvreme sa prednošću 29:34, a u nastavku je tu prednost lagano podizala, da bi na kraju meča ona iznosila +11.

Spartak večeras nije bio prepoznatljiv, igrači su igrali dosta individualno, promašivali su neke lake poene i otvorene šuteve što je stvorilo određenu dozu nesigurnosti u samom finišu, a što je odlična ekipa Tamiša znala da iskoristi. Gosti su igrali odlično i u odbrani i napadu, svedeni su na 78 poena, ali sa druge strane Spartak je odigrao loše u napadu što je i napravilo razliku.

Spartak - Tamiš 67:78 (15:19, 15:17, 21:23, 16:19)

Košarkaši Spartaka porazom od Tamiša oprostili se od domaće publike za ovu godinu

U Spartaku Prlja je bio najefikasniji sa 13 postignutih poena, slede Babović sa 12, Matović je postigao 10, Antić 9, Sokolović 8, po 5 su postigli Nikolić i Kocović, Ilić je sva svoja tri poena postigao sa linije slobodnih bacanja, dok je Kojić danas stao na broju 2.

Ekipa Spartaka je bila značajno oslabljena neigranjem Živkovića koji je zadobio povredu na prošlom gostovanju, čeka ga još jedan kraći period opravka, a na raspolaganju ekipi bi trebao biti od januara.

Trener Spartaka Predrag Borilović nije bio zadovoljan igrom svog tima, smatrajući da je izostao timski angažman, ali i čestitao raspoloženom protivniku koji se odlično pokazao pred subotičkom publikom.

Košarkaši Spartaka porazom od Tamiša oprostili se od domaće publike za ovu godinu

- "Naši najiskusniji igrači tražili su individualna rešenja, to je bila naša najlošija partija, tako lošu igru nisam video od kada sam trener ovog kluba" - razočarano je konstatovao Borilović i dodao: - "Igrači su se mnogo fokusirali na napad, a u odbrani smo pravili početničke greške, izostala je agresivnost na igraču sa loptom, nismo kontrolisali reket. Jedino pozitivno što vidim u ovom porazu je što smo dobili Babovića koji je počeo da i ovde pokazuje svoje kvalitete" - izjavio je Borilović i napomenuo da će već od ponedeljka uslediti analiza večerašnjeg meča, kao i priprema za predstojeći duel u Vršcu posle kojeg će uslediti dvoneljna pauza.

Borilović: Pomeranjem termina za odigravanje remete nam ritam

Osim kritike na igru svog tima, Borilović je izrazio nezadovoljstvo što je utakmica igrana van standardnog termina (19 časova), što je druga nedelja zaredom, a rad ekipe je poprilično poremetilo to što nisu mogli da održe standardan prepodnevni trening zbog zauzetosti Hale sportova u kojoj je tokom dana trajao novogodišnji turnir u malom fudbalu.

- "Ne želim da tražim opravdanje, Tamiš je zasluženo pobedio, ali ne mogu da shvatim zbog čega ponovo dobijamo termin od 20 časova?! Spartak je posle dugo godina ponovo u prvoj ligi i postiže sasvim zadovoljavajuće rezultate, nije mi jasno zašto se to ne ceni i zašto su uvek neke sporedne stvari bitnije?" - zapitao se Borilović, a zatim se i zahvalio publici na podršci koja nažalost večeras nije nagrađena pobedom domaćeg tima.

Košarkaši Spartaka porazom od Tamiša oprostili se od domaće publike za ovu godinu

U narednom kolu KK "Spartak" gostuje u Vršcu, a onda sledi dvonedeljna pauza zbog božićnih i novogodišnjih praznika.

Tabela posle 10 odigranih kola:

1. Vojvodina 10/0
2. Konstantin 9/1
3. FMP 9/1
4. Tamiš 5/5
5. Spartak 5/5
6. Smederevo 4/6
7. OKK Beograd 4/6
8. Vršac 3/7
9. Borac 3/7
10. Sloga 3/7
11. Jagodina 3/7
12. Napredak 2/8

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 4033
Povezane teme

hala sportova

košarkaški klub spartak

predrag borilović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.