Komentara: 4
Pregleda: 2540

Košarkaši Spartaka poraženi od Konstantina (83:82)

22.11.2014. u 09:53h
Izvor: Subotica.com
U utakmici 7. kola Prve lige za košarkaše Spartak je sinoć posle uzbudljive završnice poražen u Nišu od ekipe "Konstantin" koja je bila bolja za pola koša i pobedila sa 83:82. U narednom kolu Spartak dočekuje OKK Beograd.
Košarkaši Spartaka poraženi od Konstantina (83:82)

Košarkaši Spartaka nisu uspeli da donesu dva boda iz Niša, iako su prikazali vrlo kvalitetnu igru protiv prvoplasirane ekipe Prve lige, jedne od tri koje su bez poraza ove sezone. Iako je Spartak bio bolji skoro u svim segmentima igre, od skokova, preko procenta šuteva iz igre, sa linije slobodnih bacanja, pa čak i za tri poena, čini se da je, statistički gledano, prevagu doneo nešto veći broj izgubljenih lopti u odnosu na protivnika.

U sinoćnjem duelu sreća je bila na strani nišlija, a priliku da Spartaku donese pobedu imao je Živković koji je u poslednjim sekundama promašio otvoren šut za dva poena. Spartak je dobio prvu i treću četvrtinu sa po 7 poena, da bi domaća ekipa bila bolja u drugoj i odlučujućoj četvrtoj, za taj jedan koš koji je napravio razliku.

U ekipi Spartaka najefikasniji bio je Sokolović sa 19, slede Kojić sa 18, Antić 16, Živković 12, Laketa 8, Prlja 7,  Kočović i Matović postigli su po 1, dok je jedan od najiskusnijih Drakulić ostao bez poena za samo 7 minuta igre.

Novopridošli plejmejkeri Kočović i Babović očigledno nisu još uvek ušli u pravi ritam, barem što se tiče košgeterskog doprinosa, ali sa njima i sa već standardnim Prljom i kapitenom Drakulićem, Spartak bi bez dileme mogao da konkuriše za jednu od prve 4 pozicije koje na kraju ligaškog dela vode u Super ligu, a u kojoj će se nalaziti i ekipe Crvene zvezde, Partizana, Metalca i Mega Vizure.

Konstantin - Spartak 83:82
(18:22,25:20,14:21,26:19)

I pored tri pobede i četiri poraza Spartak trenutno zauzima 4. poziciju na tabeli Prve lige. U narednom kolu Spartak dočekuje OKK Beograd. Ta utakmica je planirano da se igra 2. decembra (utorak) od 19 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 2540

Povezana vest

Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.