Komentara: 7
Pregleda: 1772

Košarkaši Spartaka poraženi od Konstantina (65:74)

26.02.2015. u 11:10h
Izvor: Subotica.com
Košarkaši Spartaka nisu uspeli da iznenade odličnu ekipu Konstantina pošto su sinoć u Hali sportova poraženi rezultatom 65:74. Ove dve ekipe sastale su se sredinom novembra u meču koji je takođe dobio Konstantin, ali u vrlo neizvesnoj završnici, sa pola koša razlike. U narednom kolu Spartak se sastaje sa OKK "Beograd".
Košarkaši Spartaka poraženi od Konstantina (65:74)

Bolja partija Spartaka iz prvog dela susreta nažalost na kraju meča nije donela radost ljubiteljima košarke koji su podržavali domaću ekipu. Ponovo je bila kobna treća četvrtina gde su gosti ne samo vratili rezultat na svoju stranu nego je i značajno uvećali što im je bilo dovoljno za realtivno mirnu završnicu.

Odlična košarka viđena je tokom prvih 20 minuta, gde je Spartak u najmanju ruku bio ravnopravan suparnik, ali već u trećoj četvrtini drugoplasirana ekipa Prve lige pokazala je zašto se nalazi u samom vrhu tabele od samog početka sezone. U četvrtoj viđena je mnoga bolja igra Spartaka, ali to nije bilo dovoljno da se iznenade gosti.

Spartak je imao značajno više osvojenih i značajno manje izgubljenih lopti, ali zakazao je napad i borba pod košem. Ekipa Konstantina utakmicu je dobila pre svega sjajnim šutem iz igre (52 posto), čvrstom odbranom i već pomenutom kontrolom skoka, čime su i slomili otpor subotičke ekipe.

U ekipi Spartaka najveći košgeterski doprinos dao je Živković sa 13 postignutih poena, a dvocifreni su još bili Sokolović (12), Prlja (10) i Antić (10). U gostujućoj ekipi najzaslužniji za 14. trijumf u sezoni bili su centar Goran Ostojić i Danilo Tasić koji su imali indeks korisnosti po 22.

Ovom pobedom nišlije su već posle 18 prvenstvenih utakmica čekirali superligašku kartu i na taj način krunisali sjajnu sezonu.

Spartak – Konstantin 65:74 (19:16, 18:17, 7:24, 21:17)

Spartak: Živković 13, Prlja 10, Nikolić, Sokolović 12, Antić 10, Kojić 6, Drakulić 5, Babović, Kočović 2, Matović 2, Laketa 5.

Konstantin: Veličković 7, Despotović 3, Đorđević 7, Barać 12, Vitković 5, Stojačić 8, Ostojić 15, Tasić 13, Savić 2, Stojanović, Mladenović 2, Gudžić

Posle 18 odigranih kola Spartaka se nalazi na 10. mestu tabele Prve lige sa šest pobeda i 12 poraza, samo bod više od preposlednje od dva boda više od poslednje ekipe i na pet kola do kraja moraće da se snašno bori za svaki bod i izlazak iz zone koja vodi nazad u drugu ligu.

U narednom kolu Spartak gostuje ekipi OKK "Beograd" koju su početkom decembra savladali rezultatom 101:90. Spartak je u seriji od četiri poraza (1:4), dok beograđani imaju 4:1 u pobedama, a u poslednjem kolu pretrpeli su poraz od Vršca.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 7
Pregleda: 1772
Povezane teme

hala sportova

košarkaški klub spartak

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.