Komentara: 19
Pregleda: 3068

Košarkaši Spartaka poraženi od Borca (76:86)

12.12.2015. u 21:53h
Izvor: RTV City
Košarkaši Spartak upisali su svoj sedmi poraz u meču 11. kola Prve lige Srbije u kojem su na domaćem terenu izgubili od čačanskog Borca koji je konce igre držao od prvog do poslednjeg minuta, iako je završnica bila i više nego uzbudljiva. U narednom kolu košarkaši Spartaka putuju u Niš.
Košarkaši Spartaka poraženi od Borca (76:86)

Ekipa Borca bolje je otvorila utakmicu i već  nakon četiri minuta imala deset poena prednosti, 4-14 a trener domaćih Dušan Alimpijević je reagovao tajm autom. I nakon pauze Spartak je nastavio sa lošim šutem iz igre dok su sa druge strane bili raspoloženi Mićović i Avramović, njih dvojica su u prvoj deonici sami postigli dvadeset poena i bili najzaslužniji što je njihov tim na odmor otišao sa 17 poena više, 13-30.

Početak druge četvrtine bio je loš za ekipu Spartaka.  Gosti su nastavili u svom ritmu i podigli prednost do 20 poena. Odgovor je pripremio Kuntić sa dve vezane trojke ali je serija Spartaka vrlo brzo prekinuta. Čačani su u prvom poluvremenu zaista pokazali da su napadački izuzetan tim. Šutirali su iz igre u veoma visokom procentu 69% pogodivši dvadeset šuteva iz dvadeset i devet pokušaja. Izuzetno agresivnom odbranom gosti su potpuno otupeli napadačku oštricu Spartaka. Domaći nisu imali pravi odgovor i na odmor se otišlo pri rezultatu 33-53.

Košarkaši Spartaka bolje su započeli treću deonicu ali je Avramović uzvratio trojkom a njegov tim je i dalje kontrolisao meč. Pokušavali su plavo beli kroz čitav period da se približe ali ogroman zaostatak sa poluvremena je bilo teško stići. Gosti su treći četvrtinurešili u svoju korist, 20-21, za miran odlazak na odmor pred odlučujuću četvrtinu. 

Trojkama Drakulića i Matića početkom poslednjeg perioda Spartak je probudio nadu svojih navijača. Posle nekoliko neuspešnih napada trener Borca, Rasko Bojić  je zatražio tajm aut. U nastavku je njegov tim zaigrao bolje. Velikom željom i zalaganjem u odbrani, domaćin je postepeno smanjivao razliku da bi najbliže prišao minut pre kraja pri rezultatu 72-80. Tada je fantastični Aleksa Avramović vezao četiri poena i svojom četvrtom trojkom na meču definitivno ugasio svaku nadu navijača domaćeg tima. Borac je na kraju zasluženo slavio rezultatom 76-86.

Avramović je upisao 38 poena uz neverovatnih 93% šuta iz igre (13/14) za nešto više od 38 minuta na parketu. Tome je dodao tri skoka i pet asistencija za 49 ineksnih poena. Pratili su ga Mićović sa 18 i Mitrović sa 12 poena. U poraženom taboru najefikasniji je bio Milan Vulić sa 17 poena dok je Aleksandar Drakulić u jubilarnom stotom nastupu za Spartak postigao 12 poena.

U narednom kolu košarkaši Spartaka putuju u Niš na megdan Konstantinu.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 19
Pregleda: 3068
Povezane teme

hala sportova

hala sportova subotica

košarkaški klub spartak

košarka

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.