Komentara: 15
Pregleda: 4234

Košarkaši Spartaka pobedili lidera Jagodinu (90:87)

06.04.2014. u 13:35h
Izvor: Subotica.com
Košarkaši Spartaka pobedili su prvoplasiranu ekipu Jagodine pošto su u odličnoj atmosferi u subotičkoj Hali sportova odličnom završnicom u poslednjoj četvrtini nadigrali goste i pobedili sa 90:87, što ih je stavilo na deobu prvog mesta, upravo sa sinoćnim protivnikom. Naredni meč Spartak igra u Aleksincu.
Košarkaši Spartaka pobedili lidera Jagodinu (90:87)

Spartak je slavio u derbiju (23.) kola protiv Jagodine sa 90:87, po četvrtinama 19:17, 16:27, 23:26, 32:17.

Odlučujuću ulogu u timu Spartaka odigrao je Milisavljević koji je odličnim akcijama i realizacijom praktično razigravao ekipu i donosio važne poene. Gosti su se najviše oslanjali na šut iz daljine i u tome su bili uspešni pošto su čak 15 puta bili precizni, što im je donelo polovinu postignutih poena.

Prvu četvrtinu Spartak je košem razlike rešio u svoju korist, da bi gosti u nastavku zaigrali znatno bolje, efikasnije, uz pomoć odličnog šuta za 3 poena a to ime donelo vođstvo od 9 poena razlike (35:44) na polovini meča.

Loš period igre iz druge četvrtine nastаvio se početkom treće kada gosti prave osetniju razliku koja je u jednom momentu iznosila i 15 poena koje su praktično održavali do kraja ovog dela igre.

Kao što to i inače bude kod Spartaka, najbolju igru pružaju u završnoj četvrtini i onda se pokreće mašina, kolektiv, akumulira neophodnu energiju u kombinaciji sa željom i voljom neretko je donosilo preokrete, a to se upravo desilo i sinoć.

Pokretački impuls stigao je sa tribina, od publike koja  je osetila da Spartak može i mora bolje, a da povratak iz dvocifrenog minusa nije nerealan, što su košarkaši osetili i angažovanijom igrom polako su sustizali prednost Jagodinaca da bi se na kraju meč uveo u neizvesnu završnicu.

Poslednji napad su imali gosti, a pokušali su trojkom da odluče meč, što im nije pošlo za rukom, te je logično usledilo veliko slavlje na tribinama povodom rezultata koji izjednačava subotički tim na prvom mestu upravo sa sinoćnjim protivnikom.

Naredni meč Spartak igra sledeće subote u Aleksincu protiv ekipe Napretka. Na samo tri kola do kraja Spartak deli prvu poziciju sa Jagodinom, sa 16 pobeda i 7 poraza koliko imaju obe ekipe, ali Jagodinčani imaju boji odnosu u međusobnim duelima pošto su decembru prošle godine pobedili u Jagodini sa 97:78. Ipak, napredak u viši rang (Prva liga) donose prva dva tima u ligaškom delu, a Spartaku zasad na tom putu odlično ide.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 2 nedelje
Komentara: 15
Pregleda: 4234
Povezane teme

košarkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.