Komentara: 7
Pregleda: 3690
Foto

Košarkaši Spartaka nisu uspeli da iznenade lidera FMP (74:86)

07.02.2015. u 22:37h
Izvor: Subotica.com
Zanimljiv košarkaški meč između Spartaka i FMP-a pripao je ekipi iz Železnika. Brza utakmica, puna borbenosti sa obe strane, zahvaljujući dekoncentrisanosti domaće ekipe u pojedinim segmentima okončana je bez uzbudljive završnice. FMP je pobedio sa 86:74, dok je Spartak došao do svog desetog poraza.
Košarkaši Spartaka nisu uspeli da iznenade lidera FMP (74:86)

U utakmici 16. kola Prve lige za košarkaše lider na tabeli, ekipa FMP iz Železnika, bio je večeras uspešniji od Spartaka i zabaležio svoj 15. trijumf.

Mlada, ali vrlo talentovana ekipa, sastavljena od mladih reprezenativaca, koju sa klupe vodi proslavljeni košarkaški reprezentativac Milan Gurović pružila je večeras kvalitetnu partiju, a domaća ekipa nije mogla da parira čitavim putem, iako gosti nisu ni jednom momentu odlazili na veću prednost od 13 poena.

U ekipi Spartaka samo su trojica bila dvocifrena, dok je FMP imao mnogo više raspoloženijih poentera, što je ispostavilo se i imalo značajan uticaj na ishod meča. U Spartaku najefikasniji je bio Sokolović sa 17 postignutih poena, slede Laketa sa 14 i Antić sa 13. Kod gostiju odličniČović koje pravio domaćoj odbrani mnogo problema je stao na 21, Gudurić je postigao 18, Lazarević 13, Đukanović 11, a po 10 su postigli Micović i Šturanović.

Košarkaši Spartaka nisu uspeli da iznenade lidera FMP (74:86)

Da statistika nije uvek najbolji pokazatelj videlo se i u ovom meču. Spartak je u nekoliko bitnih segmenata bio bolji, ali nepreciznost pre svega i tehničke greške domaće ekipe donele su suparničkoj ekipi elan i mirnoću, pa tako veći broj skokova i asistencija u korist Spartaka uopšte nije igralo ulogu.

Spartak - FMP 74:86 (20:22, 19:25, 18:20, 17:19)

Trener Spartaka Predrag Borilović istakao je da je njegova ekipa pravila neshvatljive greške i suviše često prepuštala posed lopte kvalitetnoj gostujućoj ekipi koja je to znala da iskoristi.

Košarkaši Spartaka nisu uspeli da iznenade lidera FMP (74:86)

- "Kao što je rekao i Sokolović mi konstantno učimo iz naših grešaka, međutim zabrinjavajuće je što nismo izvukli pouke. Iz utakmice u utakmicu nam se dešavaju iste greške, u momentima kada je gusto igrači mnogo igraju individualno, umesto da stisnemo zube i odigramo timski. Smatram da smo u odbrani bili dosta mekani, lako su nam probijali prednju liniju i odatle veliki procenat poena iz reketa (29/41). Cilj nam je bio da ih nateramo na što veći broj šuteva, da smanjimo te prodore u reket - nismo uspeli u tome. Okrećemo se sledećem meču, probaćemo da pobedimo Borac, glave gore." - izjavio je Borilović koji se ujedno i zahvalio publici na podršci (i) u ovom meču, ali i zamolio za strpljenje, ističući da je trnovit put, da je konkurencija veća (nego u Drugoj ligi), da se svaka greška skupo plaća, ali nema predaje - ekipa će se boriti do kraja za što bolji plasman.

Gostujući trener zadovoljan je pobedom u Subotici, iako ovaj teren smatra "vrućim", kao i da nije ni očekivao da će biti lako, a delomično zbog toga što njegovu ekipu vrlo uskoro očekuje meč četvrtfinala Kupa Srbije protiv Mega Vizure pa su, po njegovoj oceni, igrači bili u mislima na tom meču.

Gurović je kao loš segment svoje ekipe izdvojio loš šut za tri poena tokom čitavog meča (4/29), ali sve je to kompenzovala dobra igra u drugom poluvremenu, pre svega u odbrani.

U narednom kolu Spartak se sastaje sa Borcem, a taj meč se igra naredne subote u Čačku.

Izvor: Subotica.com
Košarka (M): Spartak - FMP Košarka (M): Spartak - FMP Košarka (M): Spartak - FMP Košarka (M): Spartak - FMP Košarka (M): Spartak - FMP Košarka (M): Spartak - FMP Košarka (M): Spartak - FMP Košarka (M): Spartak - FMP
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 3690
Povezane teme

hala sportova

košarkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.