Komentara: 9
Pregleda: 3355

Košarkaši Spartaka izborili važnu pobedu u poslednjim sekundama

24.01.2015. u 12:51h
Izvor: Subotica.com
Uspeli su košarkaši Spartaka da prekinu negativan niz od 4 utakmice bez pobede, u završnici koja je bila i više nego uzbuidljiva. U poslednjim sekundama meča pobedu svom timu doneo je Laketa, koji je pored Živkovića sa 15 poena bio najefikasniji igrač domaće ekipe. Konačan rezultat od 71:70 doneo je veliko slavlje i potencijalu najavu pružanja boljih rezultata. U narednom kolu MKK "Spartak" gostuje ekipi Vojvodine.
Košarkaši Spartaka izborili važnu pobedu u poslednjim sekundama

U Hali sportova, sinoć, u nestanardnom terminu košarkaši Spartaka u prvoj utakmici 14. kola Prve lige Srbije dočeli su ekipu Sloge. Bez pobede u ovoj godini, sa ukupno 4 vezana poraza, ekipa Predraga Borilovića, iako desetkovana raznim kadrovskim problemima, skupila je snage da ostvari izuzetno važnu pobedu u pohodu za četvrtu poziciju koja vodi u Superligu.

Posle prve četvrtine činilo se da je Spartak na odličnom putu da relativno lakom pobedom protiv nešto slabije plasirane ekipe prekine lošu seriju rezultata, ali nastavak meča ispostavilo se bio je i više nego dramatičan, pogotovo u poslednjim sekundama meča.

Prava drama dešavala se tridesetak sekundi pre kraja meča kada su gosti došli u prednost (69:70), da drama bude na vrhuncu pobrinula se ekipa Spartaka koja je prvo posle lošeg napada dozvolila igračima kraljevačke Sloge da iz slobodnih bacanja povećaju svoju prednost, ali fortuna se tada osmehnula Spartaka pošto ta bacanja nisu iskorišćena pa je domaća ekipa imala priliku za napad koji bi doneo pobedu, što je na kraju, bukvalno u poslednjim sekundama, pošlo za rukom mladom Dejanu Laketi koji je bio precizan sa poludistance.

Košarkašku utakmicu, prvu ovogodišnju na terenu u Subotici, posmatralo je oko 500 gledalaca.

Spartak - Sloga 71:70 (29:18, 15:18, 12:15, 15:19)

U ekipi Spartaka najefikasniji su bili Živković i Laketa sa po 15 postignutih poena, slede Prlja sa 12, Antić je postigao 8, Sokolović i Babović sa po 6, Drakulić 5 i Kojić 4. Najkorisniji po indeksu uspešnosti bio je Prlja koji je na terenu provero čak 39 minuta, pri čemu je ostvario 10 skokova (5/5), 4 osvojene lopte i jednu asistenciju.

U narednom kolu MKK "Spartak" gostuje u Novom Sadu ekipi Vojvodine, koja se trenutno nalazi na trećoj poziciji, dva mesta bolje od Spartaka.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 3355

Povezana vest

Povezane teme

hala sportova

košarkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.