Komentara: 7
Pregleda: 6459

Korišćenje prostora ispred kafića uz odobrenje

06.05.2015. u 17:04h
Izvor: Radio Subotica
Kontrola korišćenja javnih površina ispred ugostiteljskih objekata spada u domen rada Komunalne policije i Komunalne inspekcije.
Korišćenje prostora ispred kafića uz odobrenje

Kako je to Odlukom o komunalnom redu regulisano svako zauzeće javne površine mora da ima odobrenje. Na osnovu te Odluke letnje bašte se postavljaju u vremenskog periodu od 15. marta do 15. novembra, a u junu se tek očekuje značajnije zauzeće javnih površina.

Prošle godine na teritoriji grada 81 ugostiteljski objekat je zatražio odobrenje za korišćenje letnjih bašti, a 23 objekata u prigradskim naseljima. Od početka tekuće godine 60 ugostiteljskih objekata zatražilo je ovo odobrenje.

Na osnovu Prekršajnog naloga kazne za nepoštovanje zakonskih odredbi policija uglavnom pravnim subjektima naplaćuje 10 hiljada dinara. Kada inspektor podnosi Zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, kazne su mnogo veće i one iznose od 50 hiljada do milion dinara za pravna lica, a za preduzetnike od 10 hiljada do 250 hiljada

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 6459
Povezane teme

bašte u subotičkim kafićima

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.