Komentara: 33
Pregleda: 11983
Foto

Kontinental primer dobrih ulagača

07.03.2014. u 16:56h
Izvor: Agencija "Tanjug"
Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas u Subotici proizvodni pogon nemačke kompanije Kontinental (Continental) i tom prilikom zamolio da razmisle o proširenju svojih investicija u Srbiji.
Kontinental primer dobrih ulagača

- Zamolio sam, na iznenađenje domaćina, da razmisle o tome da ulože dodatna sredstva u Srbiju, a da će im država u tome pomoći - kazao je Vučić posle obilaska fabrike, za koju je kazao da je jedna od tehničko-tehnološko najmodernijih u Srbiji.

- Ovo samo Nemac može da napravi, tako tehničko-tehnološki uređenu i čistu fabriku - rekao je vicepremijer.

Dodao je da je zadovoljan što je Kontinental zaposlio više od 250 ljudi, za koliko je dobio podsticaje od vlade.

- Želeli bismo da se broj zaposlenih u Srbiji sa 600 poveća za vise hiljada. Spremni smo da pomognemo na svaki način - poručio je Vučić.

Kontinental primer dobrih ulagača

Kontinental u Subotici zapošljava 400 radnika i u drugom pogonu u Velikim Crljenima još 200 ljudi, a Vučić je rekao da je uveren da takvim pogonima menjamo sopstvenu svest, da "možemo da učimo kako da se ponašamo, kako da vredno i marljivo radimo".

Kontinental, kao jedan od najvažnijih proizvođača u svetu za snabdevanje automobilske industrije, mogao bi, kako je naveo Vučić, značajno da poveća prisustvo u Srbiji, "da dostignemo nivo Kontinentala u Mađarskoj i Rumuniji". Ta fabrika je, prema njegovim rečima, najbolji primer zašto se on lično posebno zalaže za investicije iz Nemačke, pri čemu, ponovio je, Kontinental u svakom trenutku može da računa na apsolutnu podršku Vlade Srbije i u novcu, koji naša zemlja može jeftinije da nabavi i ponudi investitorima, ali i drugim merama kao što su poreske olakšice i uređenje infrastrukture.

Kontinental primer dobrih ulagača

Vicepremijer je obećao da će put koji povezuje postrojenja Kontinentala i Svarovskog u Subotici biti završen za dva meseca a koštaće između 15 i 20 miliona dinara, ukazujući na problem završetka "ipsilon" kraka, kojim bi se industrijska zona u Subotici povezala sa autoputem, za šta se traži rešenje.

Generalni direktor fabrike Kontinental u Subotici Živko Topalović informisao je goste da fabrika radi punim kapacitetom, u tri smene, te da mu je čast što je Vučiću predstavio model kako jedna kompanija uspešno radi u različitim državama.

Izvor: Agencija "Tanjug"
Aleksandar Vučić u poseti fabrici ContiTech (Continental) Aleksandar Vučić u poseti fabrici ContiTech (Continental) Aleksandar Vučić u poseti fabrici ContiTech (Continental) Aleksandar Vučić u poseti fabrici ContiTech (Continental) Aleksandar Vučić u poseti fabrici ContiTech (Continental) Aleksandar Vučić u poseti fabrici ContiTech (Continental) Aleksandar Vučić u poseti fabrici ContiTech (Continental) Aleksandar Vučić u poseti fabrici ContiTech (Continental)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 3 nedelje
Komentara: 33
Pregleda: 11983

Povezane vesti

Povezane teme

fabrika kontinental

fabrika continental

contitech subotica

Aleksandar Vučić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.