Komentara: 9
Pregleda: 5791

Kontinental dobija zemljište za novu fabriku u Malom Bajmoku

02.02.2016. u 13:02h
Izvor: Agencija "Tanjug"
Nemački Kontinental dobiće više od 25.000 kvadrata zemljišta u Privrednoj zoni Mali Bajmok za izgradnju nove fabrike. Naime, Gradsko veće Subotice usvojilo je rešenje o otuđenju građevinskog zemljišta bez naknade u Privrednoj zoni „Mali Bajmok“ Kompaniji „Contitek Fluid Serbia“ d.o.o.
Kontinental dobija zemljište za novu fabriku u Malom Bajmoku

Kako se navodi u rešenju, koje je upućeno Skupštini grada na usvajanje, Vlada Srbije je 23. januara dala prethodnu saglasnost za ovo otuđenje u cilju izgradnje industrijskog objekta namenjenog za proizvodnju komponenata za auto industriju. 

Prema prošle godine potpisanom memorandumu o razumevanju, Kontitek će u novu fabriku površine 12.000 kvadrata uložiti 17 miliona evra i zaposliti najmanje još 500 radnika do kraja 2018. godine. 

Prema ranijim najavama iz same kompanije, početak gradnje se očekuje na proleće, završetak do kraja godine, a novom investicijom broj zaposlenih u ovoj nemačkoj kompaniji biće dupliran. 

Ovaj investitor u Subotici posluje od 2011. godine, a trenutno zapošljava oko 600 radnika u postojećoj fabrici komponenti za automobilsku i kamionsku industriju u Privrednoj zoni Mali Bajmok, u kojoj posluje još niz investitora.

 

Izvor: Agencija "Tanjug"
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 5791

Povezane vesti

Povezane teme

fabrika kontinental

fabrika continental

contitech subotica

privredna zona mali bajmok

kontitek fluid subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.