Komentara: 21
Pregleda: 7939
Foto

Kontejner za migrante u Kanjiži stavljen u upotrebu

03.08.2015. u 12:17h
Izvor: RTV
Kao što je i najavljeno prilikom obilaska novopostavljenog objekata u dvorištu Policijske uprave u Kanjiži, od danas je u funkciji kontejner za smeštaj migranata u Kanjiži.
Kontejner za migrante u Kanjiži stavljen u upotrebu

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, i predsednik Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, Ištvan Pastor, obišli su u petak novopostavljene montažne objekte u i izrazili zadovoljstvo što se u kontinuitetu radi na rešavanja pitanja migracija u Srbiji.

Iznajmljivanje objekata na tri meseca i njihovo opremanje obezbedila je Američka humanitarna i razvojna agencija Catholic Relief Services – USCCB (CRS).

Pored toga, Vulin i Pastor obišli su i staru zgradu suda u kojoj će biti organizovani lekarski pregledi za migrante. Pre dolaska u Kanjiži ministar Vulin je obišao Opštu bolnicu u Subotica gde je uručena donacije Hemofarm fondacije. Donacija, vredna više od pola miliona dinara, sadrži lekove i hitna higijenska sredstva, a realizuje se uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja radi poboljšanja uslova u kojima migranti borave i podizanja nivoa njihove zdravstvene zaštite.

Kontejner za migrante u Kanjiži stavljen u upotrebu

Migrantinje i deca koja se vraćaju readmisijom biće smešteni u Kontejnere, gde će imati mogućnost da se odmore, obave ličnu higijenu i slično. Muški deo za obavljanje higijeskih potreba je odvojen. Kapacitet kontejnera je osam kreveta u dve odvojene prostorije za žene i decu, te dva odvojena sanitarna prostora za žene i decu i muškarce.

UNHCR je opremio objekat sa osam kreveta i osam noćnih ormarića. Kontejner je urađen na najsavremeniji način i u slučaju potrebe, moguće je povećati kapacitete za smeštaj dodavanjem novih prostornih jedinica. Caritas Subotica će obezbeđivati higijenske potrepštine za ovu smeštajnu jedinicu, sa 1.000 higijenskih paketa za odrasle i 250 za decu.

Kontejner za migrante u Kanjiži stavljen u upotrebu

Balkanski centar za migracije i humanitarne aktivnosti će u Kanjiži imati zaposlena dva prevodioca/info službenika od 3. avgusta a koji će biti na usluzi migrantima, policiji i Sudu u Kanjiži, dok će licencirani lekar raditi u početku dva puta nedeljno, te pružati neophodnu lekarsku pomoć migrantima i izbeglicama u Kanjiži, kako u policijskoj stanici, tako i u obližnjem parku gde se migranti i izbeglice zadržavaju.

Kada će u Subotici biti postavljeni kontejneri, za sada se ne zna jer je to pitanje vezano obezbeđivanje pijaće vode, što je u nadležnosti lokalne samouprave.

Izvor: RTV
Postavljanje kontejnera za prihvat migranata u Kanjiži Postavljanje kontejnera za prihvat migranata u Kanjiži Postavljanje kontejnera za prihvat migranata u Kanjiži Postavljanje kontejnera za prihvat migranata u Kanjiži Postavljanje kontejnera za prihvat migranata u Kanjiži Postavljanje kontejnera za prihvat migranata u Kanjiži Postavljanje kontejnera za prihvat migranata u Kanjiži Postavljanje kontejnera za prihvat migranata u Kanjiži
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 8 meseci
Komentara: 21
Pregleda: 7939

Povezana vest

Povezane teme

ištvan pastor

migranti

kanjiža

imigranti

prihvatilište za beskućnike

ilegalni migranti

aleksandar vulin

prihvatni centar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.