Komentara: 4
Pregleda: 12461

Komemoracija povodom smrti Slavka Paraća

09.02.2017. u 17:32h
Izvor: RTV Yueco
U Velikoj većnici Gradske kuće održana je komemoracija povodom smrti Slavka Paraća. On je preminuo u utorak, u 63. godini života posle duge i teške bolesti. Od njega su se oprostili članovi porodice, rodbina, prijatelji, kolege, ali i brojni građani koji su poštovali njegov rad.
Komemoracija povodom smrti Slavka Paraća

Na komemoraciji je rečeno kako će Slavko Parać ostati upamćen kao veliki lokal patriota, koji je obožavao Suboticu, i isticao da su vojvođanske vrednosti nešto što je najplemenitije na ovim prostorima. Ljude je delio isključivo na dobre i loše, a ne na osnovu nacionalne pripadnosti.

Prijatelji Slavka Paraća navode da se politikom bavio sa strašću, ali nikada ostrašćeno. On je pre svega bio veliki čovek, pa tek onda veliki političar. Kroz čitavu političku karijeru borio se provtiv stavova, ali ne i protiv ljudi.

Kolege iz Skupštine grada pamtiće ga kao čoveka koji je isticao kako moć ne leži u funkciji na kojoj se neko nalazi, već u pristupačnosti običnim ljudima i njihovim potrebama.

Slavko Parać je svoju političku karijeru započeo u ranoj mladosti angažovanjem u Savezu socijalističke omladine u Subotici. U bogatoj političkoj karijeri obavljao je mnoge značajne funkcije. Subotičani će ga pamtiti kao jednog od osnivača antiratnog pokreta Golubovi Subotice i predsednika Saveza građana Subotice. Poslednjih 12 godina života posvetio je radu u Demokratskoj stranci. 

* * * * *

Komemoracija povodom smrti Slavka Paraća

Od Paraća se saopštenjem oprostio i Tivadar Bunford, predsednik Skupštine grada Subotice, a njegov tekst prenosimo u celosti.

"7. februara kao vetar koji struji, Suboticom se pronela vest da je Slavko Parać, odbornik, naš prijatelj i kolega preminuo. To je ujedno označilo da je njegova bitka sa opakom bolešću izgubljena. Politička javnost je vest primila sa nevericom jer smo želeli drugačiji ishod, molili se za njegovo zdravlje.

Voleo je svoj grad Suboticu. Slavko Parać je u 4 navrata biran za odbornika u Skupštini, nekada opštine a sada grada, Subotice. Zvanje koje je sa ponosom nosio punih 12 godina.

Za odbornika je prvi put izabran 2004. godine, ispred Demokratske stranke. Na istu funkciju ponovo je biran 2008., 2012. i 2016. godine. U periodu između 2008. i 2010. godine obavljao je funkciju zamenika predsednika, a od 2010. do 2012. godine i funkciju predsednika Skupštine grada.

Čovek, odbornik, o kome su čak i najžešći politički protivnici u Skupštini jedva pronalazili bilo kakve loše reči koje bi mu uputili. Iako biran iz redova Demokratske stranke, odlikovala ga je težnja da u Skupštini uvek zastupa interese svih građana Subotice, a ne samo onih koji su na izborima ukazali poverenje opciji koju je on zastupao.

Njegov angažman kao odbornika, zamenika predsednika i predsednika Skupštine, ali i kao učesnika u radu brojnih skupštinskih radnih tela tokom svih ovih godina, ostaviće neizbrisiv trag u istoriji subotičkog parlamentarizma.

Kao predsednik Skupštine grada, zalagao se za dijalog i, pre svega, toleranciju među odbornicima. Kolegijalan odnos koji je iskazivao prema svima, učinio je da ga podjednako poštuju njegovi saborci, ali i politički protivnici.

Kažu da čovek umire 2 puta... jednom kada ode fizički, drugi put kada ga zaborave. Naša obaveza i bogato sećanje koje nam je ostavio će učiniti da naš Slavko Parać dugo živi među nama.

Slavko, bila je čast raditi sa tobom.

Neka ti je večna slava."

// kraj saopštenja

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 7 godina i 2 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 12461

Povezana vest

Povezane teme

Slavko Parać

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.