Komentara: 25
Pregleda: 4535

Od ponedeljka zaprašivanje komaraca

01.08.2014. u 14:15h
Izvor: Subotica.com
Tretmani protiv odraslih komaraca sa zemlje i iz vazduha na celom području grada Subotica biće izvedeni u periodu od 4. do 19. avgusta, saopštila je novosadska „Ciklonizacija“.
Od ponedeljka zaprašivanje komaraca

Tretiranje komaraca je prvobitno najavljeno pre nešto manje od dva meseca, kada je rečeno da će se dejstvovati i sa zemlje i iz vazhuha, ali ova aktivnost je odlagana prvobitno zbog lošeg vremena, a zatim i zbog negativnih rezultata prebrojavanja u specijalnim klopkama.

Veliki broj građana praktično u svim delovima grada bez obzira na blizinu vodenih površina i šuma žalio se učestalo na ove insekte, ali istraživanja su poslednja dva meseca pokazivala drugačije.

Kako se navodi, tačno mesto i vreme tretmana zavisiće od vremenskih uslova, a preparati kojim će se raditi su „Icon“ i „TI–BI“ sa aktivnom materijom lambda-cihalotrin.

Upozoravaju se pčelari da je preparat toksičan za pčele, te da košnice zatvore ili uklone najmanje pet kilometara od navedenih mesta tretiranja. Dejstvo preparata traje tri dana.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 25
Pregleda: 4535

Povezane vesti

Povezane teme

komarci u Subotici

komarci Subotica

zaprašivanje komaraca

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.