Komentara: 0
Pregleda: 3557

Kolektivni ugovori za Dom zdravlja i Apoteku

23.12.2011. u 16:51h
Izvor: SuMedija
Kolektivni ugovori za Dom zdravlja i Apoteku

Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić potpisao je danas aneks Kolektivnog ugovora sa direktorkom Doma zdravlja dr Ružicom Crnjaković Tonković i Kolektivni ugovor sa direktorkom Apoteke Subotica mr Svetlanom Stojkov Rudinski. Ugovorima se, u skladu sa zakonom, uređuju prava, obaveze i odgovornosti iz radnog odnosa po osnovu rada zaposlenih, kao i druga pitanja od značaja za zaposlene i poslodavca.

Potpisani dokumenti rezultat su pregovora između predstavnika osnivača, poslodavca i reprezentativnog sindikata. Ugovori su potpisani uz prisustvo Marie Biači, članice Gradskog veća zadužene za socijalnu zaštitu i zdravstvo.

Uz podsećenje kako je sa Domom zdravlja već bio potpisan kolektivni ugovor i da je to bio prvi potpisani kolektivni ugovor u Republici Srbiji između jedne zdravstvene ustanove i njenog osnivača, konstatovano je i da je Apoteka Subotica prva apoteka u Republici Srbiji sa kojom jedna lokalna samouprava potpisuje kolektivni ugovor.

Direktorka Doma zdravlja dr Ružica Crnjaković Tonković istakla je da su u aneksu Kolektivnog ugovora Doma zdravlja regulisane i jubilarne nagrade, što predstavlja osnovu da se one i realizuju.

-Potpisivanjem aneksa Kolektivnog ugovora omogućeno je da se zaposlenima u Domu zdravlja, koji su po tim elementima stekli uslove za jubilarne nagrade, još do kraja ove kalendarske i fiskalne godine te nagrade i isplate. I zato je izuzetno važno što je gradonačelnik Saša Vučinić pokazao razumevanje da se danas potpišu ovi ugovori, rekla je dr Ružica Crnjaković Tonković.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 12 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3557
Povezane teme

Saša Vučinić

apoteka subotica

dom zdravlja subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.