Komentara: 25
Pregleda: 7540

Koja su najtraženija zanimanja na početku godine?

16.01.2015. u 17:49h
Izvor: RTV Yueco
Mesari, osobe sa invaliditetom, prodavci, agenti osiguranja, operateri u prozvodnji, ali i šivači – najtraženiji su među poslodavcima u Subotici na početku ove godine, pokazuju podaci Nacionalne službe za zapošljavanje. Njihova filijala u Subotici nastavlja ove godine sa sprovođenjem niza mera koje imaju za cilj povećanje zapošljivosti nezaposlenih i povezivanje sa poslodavcima. U odnosu na prethodne godine, u prošloj je porastao interes poslodavaca za profesionalnom selekcijom kandidata.
Koja su najtraženija zanimanja na početku godine?

Nacionalna služba za zapošljavanje nastavlja i u ovoj godini sa individualnim razgovorima sa nezaposlenima, obukama aktivnog traženja posla, radionicama za preovladavanje stresa od gubitka posla. Osim toga, obilaze poslodavce, prikupljaju prijave potreba za zapošljavanjem, kao i sa grupnim informativnim razgovorima s nezaposlenim osobama koje upućuju na razgovore za posao kod poslodavaca koji imaju potrebu za radnom snagom, a koji se organizuju svakog petka u ovoj službi. U ovom momentu poslodavci su iskazali potrebe za zapošljavanjem nekoliko zanimanja.

U odnosu na prethodni period, u prošloj godini povećan je interes poslodavaca za profesionalnom selekcijom. Ranije se ova usluga pružala za obrazovne institucije, a sada se ova usluga traži kako u stranim, tako i u domaćim kompanijama, iz kojih stižu dobre povratne informacije nakon selekcije oko 300 kandidata.

U toku prošle godine povećan je broj zaposlenih lica preko Nacionalne službe za zapošljavanje, a samim tim i smanjen broj lica na evidenciji. Prema njihovim podacima, u toku prošle godine sa evidencije je pronašlo posao više od 4.600 nezaposlenih, tako da je na kraju decembra broj nezaposlenih Subotičana na ovoj službi manji u odnosu na decembar 2013. godine  i iznosi nešto preko 10.000.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 3 meseca
Komentara: 25
Pregleda: 7540
Povezane teme

posao Subotica

posao u subotici

nezaposlenost

posao za subotičane

konkurs za posao

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.