Komentara: 10
Pregleda: 5297

Kobasice iz Turije u Subotici

12.02.2016. u 11:15h > 13:21
Izvor: Subotica.com
Subotičani su danas imali priliku da degustiraju poznate turijske kobasice. Kao i svake godine, Kobasicijada – Turija promovisana je na centralnom gradskom trgu, a tradicionalno, gosti iz Turije su donirali kobasice Crvenom krstu Subotica za potrebe Narodne kuhinje. Ovo je 27. put da se ova manifestacija promoviše u našem gradu.
Kobasice iz Turije u Subotici

Sveža, suva i roštilj kobasica i to pravo iz Turije bila je dostupna našim sugrađanima, a za jednu pečenu u kifli sa prilogom bilo je potrebno izvojiti 150 dinara. Na štandovima smo zatekli gužvu, jer su svi pohrlili ne bi li se počastili ovim nadaleko poznatim vojvođanskim specijalitetom.

Organizatori turijske Kobasicijade, koja će se po 32. put održati od 26. do 28. februara, obećavaju bogat i zanimljiv program, a između ostalog biće prikazana i najduža kobasica na svetu, kao i nagrade za posetioce.

I ove godine, kao i prethodnih, organizatori Kobasicijade donirali su 50 metara sveže kobasice Narodnoj kuhinji u Subotici. Iz Crvenog krsta kažu da im je ovakva pomoć itekako dobrodošla, budući da je sa čak 1100 korisnika najveća u Vojvodini.

U ime Grada, primopredaji donacije prisustvovao je Milimir Vujadinović, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite, koji je ovom prilikom istakao da su sredstva za Narodnu kuhinju ostala neumanjena, ali i broj korisnika.

Izvor: Subotica.com
Promocija Turijske kobasicijade i uručivanje donacije Narodnoj kuhinji Promocija Turijske kobasicijade i uručivanje donacije Narodnoj kuhinji Promocija Turijske kobasicijade i uručivanje donacije Narodnoj kuhinji Promocija Turijske kobasicijade i uručivanje donacije Narodnoj kuhinji Promocija Turijske kobasicijade i uručivanje donacije Narodnoj kuhinji Promocija Turijske kobasicijade i uručivanje donacije Narodnoj kuhinji Promocija Turijske kobasicijade i uručivanje donacije Narodnoj kuhinji Promocija Turijske kobasicijade i uručivanje donacije Narodnoj kuhinji
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 10
Pregleda: 5297

Povezano dešavanje

Povezane teme

crveni krst

Turijska kobasicijada

milimir vujadinović

donacija crvenom krstu

donacija narodnoj kuhinji

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.