Komentara: 1
Pregleda: 3017

Klizači Spartaka uspešni na međunarodnom takmičenju održanom u Beogradu

24.01.2014. u 13:07h
Izvor: Klizački klub "Spartak"
U Beogradu je održano 7. međunarodno takmičenje u umetničkom klizanju "7th Europa Cup Skate Helena 2014" Beograd koje se nalazi u kalendaru Svetske klizačke federacije i svrstava se u ISU evropski kriterijum.
Klizači Spartaka uspešni na međunarodnom takmičenju održanom u Beogradu

Na jednom od najačih takmičenja u regionu učestvovalo je 250 takmičara iz 19 zemalja. Beogradska publika mogla je da vidi najbolje mlade klizače iz Finske, Austrije, Rusije, Mađarske, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Italije, Nemačke, Holandije, Belgije, Slovačke, Kazahstana, Malezije, Turske, Bosne i Hercegovine, Moldavije i Srbije.

Iz Subotičkog „Spartaka“ takmičile su se četiri takmičarke u kategoriji "Basic novice A" 2002/2003. godište. U jakoj međunarodnoj konkurenciji od ukupno 27 prijavljenih učesnica postignuti su sledeći rezultati: 6. mesto zauzela je Leona Rogić, 11. mesto je pripalo Mili Škorić, dok su 21. odnosno 23. mesto zauzeli Teodora Der i Anita Kovač. Trener na takmičenju je bila Maša Stantić.

Klizači Spartaka uspešni na međunarodnom takmičenju održanom u Beogradu

Klizački klub "Spartak" je u drugom kolu Euro kup takmičenju za mlade klizače i klubove osvojio ukupno 11 bodova, što je najbolji rezultat u istoriji dosadašnjih učešća subotičkog kluba.

Euro kup takmičenje se održava u pet zemalja: Slovenija, Srbija, Češka, Mađarska i Italija, učestvuje više od 100 klubova iz dvadesetak evropskih zemalja. Prošle godine odnosno sezone 2012/2013, Spartak je u konkurenciji od 102 kluba zauzeo solidno 85. mesto sa ukupno 7 bodova iz tri takmičenja,što je svakako veliki uspeh za naš klub s obzirom da smo jedini klub učesnik koji nema pokrivenu ledenu ploču.

Leona Rogić je postigla novi najbolji rezultat ove sezone (28,43 boda) i najbolje je plasirana takmičarka iz Srbije.

Već za nedelju dana dve najbolje subotičke takmičarke Leona i Mila će učestvovati na međunarodnom turniru u Sarajevu "Sarajevo open 2014", koji se priređuje u čast 30-to godišnjice od zimskih olimpijskih igara u ovom gradu.

Izvor: Klizački klub "Spartak"
Postavljeno pre 10 godina i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 3017
Povezane teme

klizanje

klizački klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.