Komentara: 7
Pregleda: 3989

KK "Spartak" u pripreme kreće u znatno izmenjenom sastavu

22.08.2015. u 13:25h
Izvor: Subotica.com
U pripremni period krenuli su i košarkaši Spartaka koji su se juče okupili u Hali sportova na prvom treningu posle "letnjeg raspusta" i pod dirigentskom palicom stratega Predraga Borilovića laganim tempom, u znatno izmenjenom sastavu, započeli su pripreme za novu sezonu u Prvoj ligi Srbije, koja počinje početkom oktobra.
KK "Spartak" u pripreme kreće u znatno izmenjenom sastavu

Situacija u klubu je i dalje teška pa je tako i teško zadržati igrače, a još teže dovesti kvalitetne pojedince koji bi mnogo značili u igri Spartaka, pre svega pod košem.

Što se tiče igračkog kadra došlo je do velikih promena, a u narednom periodu kako se bude ulazilo u formiranje tima za novu sezonu  planirano je da se na nekim pozicijama dovedu pojačanja, u skladu sa mogućnostima kluba.

Sa klupe i ove sezone ekipu će voditi mladi stručnjak Predrag Borilović, pomagaće mu Slobodan Lukić i Slobodan Ljubotina.

Po rečima Borilovića pripreme ove godine počinju nešto kasnije u odnosu na prethodne godine, ali on smatra da će  taj period od  šest nedelja biti dovoljan da se ekipa uz dobar rad i zalaganje "utegne" i dovede u željenu formu pred nove izazove u prvoligaškom društvu.

Strateg plavo-belih iz Subotice najveći izazov u narednom periodu vidi u uigravanju ekipe s obzirom da je veći broj igrača, praktično kostur tima, napustio klub, a da su na probu stigla neka nova imena, mladi igrači, koji tek treba da pokažu svoje košarkaško znanje i kvalitet koji bi ih uvukli u prvi tim.

Među onima koji su napustili klub su Vukan Živković, Aleksandar Sokolović, Jovan Antić, Stefan Kojić, Nikola Kočović kao i Božidar Babović, a na izlaznim vratima je i Martin Matović.

– "Pred nama je veliki izazov, ali ćemo dati sve od sebe da obradujemo publiku u Subotici. Tražimo još igrače na bekovskim pozicijama, gde smo trenutno u deficitu. Takođe, bilo bi dobro da nađemo još jednog centra, je mi imamo uglavnom „lagane“ centre. Ima tu još nekih najava, ovo svakako nije konačan spisak igrača, ali ne želimo da žurimo, da gomilamo igrače sa strane. Cilj nam je da vratimo košarkaše iz Subotice, i da izaberemo najbolje." - izjavio je Borilović koji je najavio da će od tima tražiti agresivniju igru na terenu i atraktivniju od one koju smo gledali prošle sezone.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 3989

Povezana vest

Povezane teme

košarkaški klub spartak

košarka

predrag borilović

košarkaška prva liga srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.