Komentara: 0
Pregleda: 3048

Kiša pravi raspored na palićkom filmskom festivalu

22.07.2014. u 12:30h
Izvor: Agencija "Tanjug"
Projekcije u takmičarskim i pratećim programima 21. Festivala evropskog filma nastavljaju se danas na Paliću i u Subotici, a lokacije će zavisiti od vremenskih uslova. Letnju pozornicu na Paliću će u slučaju kiše zameniti Otvoreni univerzitet u Subotici, koji ima moderno opremljenu salu Eurocinema.
Kiša pravi raspored na palićkom filmskom festivalu

U glavnom programu večeras učestvuju izraelski film "Bez motivacije" (21 čas) rediteljke Tajle Lavije i srpsko-mađarska koprodukcija "Čudna šuma" (23 časa) našeg poznatog autora Sabolča Tolnaija, inače sa Palića.

Izraelski film priča o mladim ženama-vojnicima, o dve drugarice koje služe rok u artiljerijskoj bazi. Premijera ove drame bila je na festivalu Trajbeka u Njujorku.

"Čudna šuma" snimljena je po priči Judite Šalgo. Sin jedinac mađarske porodice sa severa Srbije beži iz centra za lečenje narkomanije. Roditelji se međusobno optužuju i brak se raspada. Ipak, oboje kreću u potragu za sinom, suočavajući se usput sa našom surovom realnošću.

Ovaj film je premijerno prikazan prošlog meseca na festivalu Sinema siti u Novom Sadu.

Program "Paralele i sudari" danas u bioskopu "Jadran" prikazuje srpski film "Neposlušni" autorke Mine Đukić i turski "Ja nisam on" Tajfuna Pirselimoglua, a nastavljaju se i druge programske celine - Mladi duh Evrope, Fokus: Gruzija, Novi mađarski film i Eko dokumentarci.

Besplatan autobuski prevoz do i sa Palića

Za posetioce Palićkog filmskog festivala obezbeđen je besplatan autobuski prevoz svake festivalske večeri. Autobus polazi sa parkinga ispred Železničke stanice u 20 i 15, a vraća se nakon projekcije drugog filma, oko jedan sat posle ponoći, sa parkinga ispred Male gostione.

Ulaznice 100 i 200 dinara

Ulaznice za dva filma iz takmičarskog programa iznose 200 dinara, dok je cena ulaznica za program "Paralele i sudari" 100 dinara.

U slučaju kiše projekcije se sa Letnje pozornice prebacuju u bioskop Eurocinema. Sve informacije o mogućim izmenama programa se mogu dobiti na telefon 024/554-600.

Izvor: Agencija "Tanjug"
Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3048
Povezane teme

bioskop Eurocinema

festival evropskog filma palić

palićki filmski festival

european film festival palic

letnja pozornica filmovi

letnja pozornica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.