Komentara: 18
Pregleda: 4521

Kern Šolja: Grad poštuje odluke o zaradama u javnim preduzećima

15.12.2014. u 14:03h
Izvor: RTV
U subotičkim Javno-komunalnim preduzećima koja su u nadležnosti lokalne samouprave nema rasipničkog ponašanja i poštuje se gradska odluka o smanjenju broja zaposlenih i zaradama - tvrde u Gradskoj upravi.
Kern Šolja: Grad poštuje odluke o zaradama u javnim preduzećima

Nakon što je javnost upoznata sa nedomaćinskim ponašanjem u nekim opštinama, a negde se čak pominjala i Subotica, u Gradskoj upravi kažu da se sve sprovodi u skladu sa propisima i da nije potrošen nijedan dinar nenamenski. To se posebno odnosi na javna-komunalna preduzeća koja su u nadežnosti lokalne samouprave.

- "Lokalna samouprava je još pri izradi budžeta za 2014. godinu stavila jedna član u kojem su direktori javnih preduzeća još u ovoj godini trebali da urade racionalnizaciju zaposlenih, odnosno gde je moguće da se umanji njihov broj za 5 odsto. Pored toga gradonačelnik je dao predlog da se radi i na racionalizaciji drugih davanja, koja su ranije na neki način bila van kontrole" - izjavila je Marija Kern Šolja, pomoćnica gradonačelnika za komunalne delatnosti.

Gradske vlasti pozvale su komunalna preduzeća na mere štednje, ali da to ne ide na štetu građana.

- "Ograničena je kupovina službenih vozila bez saglasnosti lokalne samouprave, zatim reprezentacija i drugih stimulacija zaposlenih" - dodala je Kern Šolja te naglasila da nikakve nepravilnosti nisu utvrđene ni kada su u pitanju isplate zarada.

- "Što se tiče proseka zarade u JKP oni se kreću otprilike na nivou proseka privrede u republici Srbiji, a to je oko 40.000 dinara" - izjavila je Kern Šolja

Po njenim rečima sa ovakvom praksom nastaviće se i u sledećoj godini i da je već sada zauzet stav da se nijedan kapitalna ili veća investicija u Subotici bez psoebne saglasnosti lokalne samouprave.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 9 godina i 3 meseca
Komentara: 18
Pregleda: 4521

Povezana vest

Povezane teme

zarade u subotici

javna komunalna preduzeća

javna preduzeća

zapošljavanje

lokalna samouprava

marija kern šolja

maria kern šolja

stranačko zapošljavanje

partijsko zapošljavanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.