Komentara: 1
Pregleda: 1792

KDT "Spartak" ekipni pobednik 29. Kupa Subotice u dizanju tegova

24.08.2014. u 12:56h
Izvor: Subotica.com
U Hali sportova u Subotici juče je održan 29. Međunarodni Kup Subotice u dizanju tegova na kojem je ekipno najbolji ponovo bio domaći KDT "Spartak", dok je Spartakov takmičar Ervin Rožnjih osvojio najviše bodova u pojedinačnoj konkurenciji.
KDT "Spartak" ekipni pobednik 29. Kupa Subotice u dizanju tegova

Klub dizača tegova "Spartak" bio je domaćin tradicionalnog Kupa Subotice u ovom sportu, koji se po 29. put održao u našem gradu. Na Kupu učešće je uzelo 6 država, iz Slovenije TAK "Domžale", iz Mađarske SOSE iz Šorokšara, KDT "Radnički" iz Sombora, KDT "Herkules" iz Bača i domaćin KDT "Spartak" iz Subotice. Na turniru su trebali da nastupe i ekipe iz Slovačke i Rumunije ali u poslednjih momenat su otkazale učešće.

U ekipnoj konkurenciji prvi je bio Spartak sa 1.050 bodova, druga je ekipa Radničkog sa 895, dok je treći bio Herkules iz Bača sa 817 bodova, dok su četvrto i peto mesto zauzeli TAK "Domžale" iz Slovenije i Šorokšari iz Mađarske.

Ekipa KDT "Spartak" je nastupila u sastavu Tivadar Kajdoči, Mario Polaček i Ervin Rožnjik.

U pojedinačnoj konkurenciji najbolji je bio Ervin Rožnjik sa 293 kg (133+160) koji je sakupio 364 boda, drugi je bio Tivadar Kajdoči sa 342 kg (147+195) i 357 boda, dok je treće mesto pripalo Igoru Tomiću iz Radničkog koji je podigao 299 kg (134+165) i tom prilikom osvojio 339 boda.

Pobeda KDT "Spartak" na ovom međunarodom turniru skoro se poklopila sa velikim uspehom jednog od njegovih takmičara Tamaša Kajdočija koji je juče oko podneva na Olimpijskim igrama mladih u Kini osvojio srebrnu medalju za Srbiju.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1792

Povezana vest

Povezane teme

hala sportova

kdt spartak

klub dizača tegova spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.