Komentara: 3
Pregleda: 2572

Kardinal Kurt Koh u poseti Subotici

28.05.2015. u 03:33h
Izvor: subotica.rs
Gradonačelnik Subotice Jene Maglai primio je kardinala Kurta Koha, predsednika Papskog saveta za unapređenje hrišćanskog jedinstva. Susretu su prisustvovali monsinjor Orlando Antonini, apostolski nuncije u Republici Srbiji, i monsinjor Janoš Penzeš, subotički biskup.
Kardinal Kurt Koh u poseti Subotici

Gradonačelnik Maglai je, obraćajući se novinarima nakon sastanka u Zelenoj sali Gradske kuće, izjavio da se tokom susreta sa visokim predstavnikom Svete stolice razgovaralo o položaju katoličke zajednice u Subotici i okolini i pitanjima koja su se odnosila na ekumenizam.

Izražavajući zahvalnost i zadovoljstvo na današnjem prijemu, Kurt Koh je kazao da je od strane Svete stolice odgovoran za ekumenizam i da je, u tom smislu, za njega lično veoma važno da dođe u Srbiju.

- Posetiću, svakako, Srpsku pravoslavnu crkvu i Njegovu svetost patrijarha Irineja. Zadovoljan sam što sam mogao da posetim i ovaj deo Srbije u kojem živi većina katolika i upoznam se sa situacijom u ovom zanimljivom gradu i regiji sa puno nacija i religija. Nadam se da će moja poseta doprineti produbljivanju odnosa između hrišćanskih crkava – istakao je Kurt Koh.

Kada je reč o eventualnoj poseti pape Srbiji, dodao je, katolici mogu da se nadaju i žele tako nešto, ali oni ne mogu da odluče o papinoj poseti, jer, kako je rekao, ima i drugih strana koje bi tu posetu trebalo da prihvate.

Izvor: subotica.rs
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2572
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.