Komentara: 8
Pregleda: 6343
Foto

"Kako odabrati pravog partnera?"

18.12.2014. u 16:19h
Izvor: Subotica.com
U decembru Fondacija "Danilo Kiš" nastavlja ciklus psiholoških predavanja pod nazivom "Kaži A" kojim Subotičanima pruža podršku u očuvanju mentalne higijene i psihičkog zdravlja. Predavanje pod nazivom "Kako odabrati pravog partnera?" održala je sinoć, 17. decembra 2014. godine u Omladinskom klubu "Skladište" psihoterapeutkinja Maja Stoparić.
"Kako odabrati pravog partnera?"

U savremenom svetu je sve više ljudi koji su nezadovoljni svojim partnerskim životom iz razloga što misle da još uvek nisu izabrali pravog, ili zato što su nezadovoljni vezom u kojoj su. Iz tog razloga tema partnerskih odnosa, kao i pitanja iz te oblasti, postaju sve važnija, kako za mlade, tako i za odrasle.

Da li za jednu osobu postoji samo jedan pravi partner? O čemu treba voditi računa pri izboru osobe sa kojom ćemo biti u vezi? Da li da slušamo srce ili razum? Šta to znači kada partner uopšte nije ljubomoran, a šta ako je ljubomoran stalno? Šta je razlika između zaljubljenosti i ljubavi? Može li partner da nas usreći ili rastuži? Da li se bolje slažu slični ili različiti partneri? Na ova i još mnogobrojna pitanja odgovore je tokom predavanja na temu „Kako izabrati pravog partnera“ davala psihoteraputkinja Maja Stoparić.

Maja Stoparić je psihološkinja i psihoterapeutkinja. Vanredna je supervizorka i predavačica u transakcionoj analizi sa međunarodnom diplomom (EATA, Evropska asocijacija za transakcionu analizu i ITAA, Međunarodna asocijacija za transakcionu analizu). Članica je Saveza društava psihoterapeuta Srbije, kao i TA Centra (Asocijacije transakcionih analitičara Srbije). Sertifikovana međunarodna trenerka grupa iz transakcione analize za profesionalce u oblasti humanističkih nauka, kao i grupa za lični razvoj u Srbiji i regionu. Diplomirala u Beogradu na Filozofskom fakultetu.
Radi individualnu i porodičnu psihoterapiju i savetovanje, kao i psihoterapiju i savetovanje parova. Sem toga se već 20 godina bavi radioničarskim radom sa mladima u oblasti asertivnosti, emocionalne pismenosti i edukacije o partnerskim odnosima. Tokom tog vremena je bila i deo tima Republičkog centra za planiranje porodice za edukaciju i superviziju savetnika koji su radili u savetovalištima za mlade u Srbiji pri domovima zdravlja. Takođe je bila deo tima Ekspertske grupe za razvoj i zdravlje mladih pri Ministarstvu zdravlja Republike Srbije.

Kada su u pitanju odrasli, autorka je i voditeljka edukacije „Tri roditeljske veštine”, kao i „Emocionalna pismenost”. Takođe aktivno učestvuje na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim konferencijama i kongresima.

Izvor: Subotica.com
Predavanje na temu "Kako odabrati pravog partnera? Predavanje na temu "Kako odabrati pravog partnera? Predavanje na temu "Kako odabrati pravog partnera? Predavanje na temu "Kako odabrati pravog partnera? Predavanje na temu "Kako odabrati pravog partnera? Predavanje na temu "Kako odabrati pravog partnera? Predavanje na temu "Kako odabrati pravog partnera? Predavanje na temu "Kako odabrati pravog partnera?
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 6343
Povezane teme

Fondacija Danilo Kiš

omladinski klub "skladište"

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.