Komentara: 20
Pregleda: 14749
Foto

Kadrovske promene u javnom sektoru

24.11.2016. u 12:47h
Izvor: Subotica.com
Na današnjoj sednici Skupštine grada doneto je nekoliko odluka koje se tiču čelnih ljudi u javnim preduzećima – v.d. direktora JP „Park Palić“ biće Nebojša Daraboš, „Suboticagasa“ Ildiko Zedi, Turističke organizacije Subotica Andrijana Balać, „Vodovod i kanalizacija” Šugar Đerđ, a „Palić Ludaš“ Marta Dobo.
Kadrovske promene u javnom sektoru

Iako su pre dve godine izabrani putem konkursa i mandat im još traje, ostavke su podneli Dragan Božinović i Valerija Tot Gogo, kao i Goran Gabrić. Međutim, predlog za smenu Ferenca Martona, direktora „Palić Ludaša“ stigao je od strane odbornika Saveza vojvođanskih Mađara, što je prilično ustalasalo skupštinsku atmosferu.

​Kao razlog za njegovu smenu navedeno je nesavesno i neogovorno vođenje preduzeća, kao i brojni propusti koje je napravio. Predlog je podržala SNS, navodeći spor direktora Martona sa vlasnikom kombajna za seču trske, koji će po svemu sudeći platiti građani.

​Iako se slažu sa smenom Martona, odbornici DS-a se ne slažu sa načinom na koji se ona sprovodi.

-Umesto da se ide po sudovima i ukoliko se spor izgubi neće ga platiti oni koji su predložili, več svi građani Subotice. Postoji drugi način, tu je nadzorni odbor u preduzeću koji to može da predloži. Ne slažemo se sa uvođenjem ovakve prakse u gradski parlament – naglasio je Saša Vučinić, predsednik odborničke grupe DS-a.

​Dok Jene Maglai, predsednik odborničke grupe PGS, smatra da je Marton odlično radio i da je žrtva političke čistke jer se simpatizer Mađarskog pokreta, gradonačelnik Bogdan Laban kaže da će biti urađena ozbiljna revizija poslovanja preduzeća „Palić Ludaš“, a moguće je i podnošenje krivičnih prijava.

​Kako je na mesto v.d. direktora „Park Palića“ postavljen Neboojša Daraboš, dosadašnji član Gradskog veća zadužen za investicije, međunarodnu saradnju i turizam, na njegovo mesto postavljen je Srđan Samardžić.

​Polemika se vodila i oko smene Zoltana Šifliša sa mesta člana Saveta Festivala evropskog filma na Paliću. Umesto istaknutog reditelja i filmskog delatnika postavljena je Gabrijela Valdeva, bez da je u prilogu odluke data njena biografija ili reference koje je preporučuju da bude deo Saveta prestižne filmske smotre.

Izvor: Subotica.com
6. sednica Skupštine grada 6. sednica Skupštine grada 6. sednica Skupštine grada 6. sednica Skupštine grada 6. sednica Skupštine grada 6. sednica Skupštine grada 6. sednica Skupštine grada 6. sednica Skupštine grada
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 4 meseca
Komentara: 20
Pregleda: 14749

Povezane vesti

Povezane teme

sednica gradskog parlamenta

sednica lokalnog parlamenta

sednica skupštine grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.