Komentara: 2
Pregleda: 3516
Foto

Kadeti Srbije obezbedili plasman na Evropsko prvenstvo u odbojci

11.01.2015. u 21:33h > 23:08
Izvor: Subotica.com
Odbojkaši Srbije poraženi su večeras od Češke sa 3:2, ali kao jedna od tri najbolje drugoplasirane ekipe obezbedili su uz večerašnje protivnike plasman na Evropsko prvenstvo koje se igra od 4 do 12. aprila u Turskoj.
Kadeti Srbije obezbedili plasman na Evropsko prvenstvo u odbojci

Posle plasmana ženske kadetske reprezentacije Srbije večeras im se pridružio i muški kolektiv, posle neizvesnog meča koji je završen u pet setova, nažalost u korist Češke, ali Srbija je uzela dva seta koja su bila dovoljna da se potvrdi pozicija koja vodi na Evropsko prvenstvo.

Srbija će šesti put igrati na Prvenstvu Evrope, a izabranici Milana Đuričića su do Turske stigli posle prave drame. Zasluženo su se plasirali na EP, jer su i večeras protiv odlične Češke igrali maksimalno motivisano, angažovano i borbeno. Vodila je Srbija sa 1:0, a Češka okrenula na 2:1 i upravo taj četvrti set, koji je odlučivao o svemu, kadeti Srbije su odigrali i srcem i znanjem.

U petom setu, obe ekipe su želele pobedu, ali o pobedniku nisu odlučili lepi potezi već greške, što je i očekivano s obzirom na važnost meča i činjenicu da će i Srbija i Češka igrati na Prvenstvu Evrope.

Kadeti Srbije obezbedili plasman na Evropsko prvenstvo u odbojci

Po završetku poslednjeg poena, koji je dobila Češka, stekao se utisak da igrači na terenu nisu bili svesni da su oni još ranije osvajanjem drugog seta ostvarili željeni plasman te je prvih desetak sekundi zavladala neverica i veliko razočaranje porazom koji su mladi odbojkaši mislili da im je značio oproštaj od EP, ali par sekundi kasnije iz stručnog štaba saopšteno im je da je plasman ostvaren, što je značajno promenilo raspoloženje u našem timu.

Imala je muška ekipa večeras dosada najbrojniju podršku, ali pravo energično navijanje domaćih navijača viđeno je tek u trećem setu, a do tada skoro da je glasnija bila grupica od desetak čeških navijača koji nisu štedeli glasove ni dlanove, potpomognuti bubnjevima koji su obavezan rekvizit njihovih navijačkih grupa.

Srbija - Češka (25:19, 18:25, 17:25, 25:18, 14:16)

Utakmicu je posmatralo oko 500 gledalaca.

Donacija Odbojkaškog saveza Srbije - 100 lopti za škole u Subotici

Gost u našem gradu večeras je bio i predsedsednik Odbojkaškog saveza Srbije Aleksandar Boričić koji je u ime Saveza poklonio Subotici 100 odbojkaških lopti, a primio ih je gradonačelnik Jene Maglai koji se zahvalio Savezu na poklonu, ali pre svega na prilici da Subotica bude domaćin ovakvog međunarodnog takmičenja koje je pored sportskog značaja imao i važan turistički aspekt.

- "Nije slučajno što smo oba turnira organizovali u jednom gradu. Imamo odličnu saradnju sa gradom i klubovima iz Subotice, vrlo često smo u Subotici i sada se već osećamo kao domaći. U znak zahvalnosti za pruženu podršku i organizaciju ovog turnira poklonili smo subotičkoj deci 100 odbojkaških lopti, a uskoro ćemo podeliti još 1.500 klubovima u Srbiji koji se nalaze u dosta teškoj situaciji." - izjavio je Boričić

Kadeti Srbije obezbedili plasman na Evropsko prvenstvo u odbojci

Gradonačelnik Subotice je istakao da organizacija ovakvih takmičenja ima višestruku važnost za naš grad i izrazio nadu da će se odlična saradnja sa OSS nastaviti i u narednom periodu.

- "Ovo je već drugo veliko takmičenje koje organizujemo u saradnji sa Odbojkaškim savezom Srbije. U našem gradu odbojka je popularan sport, utoliko je značajnija saradnja koju imamo jer ovakvim sportskim manifestacijama još više se populariše odbojka među mlađom populacijom. Dodatnu vrednost organizacije ovakvih međunarodnih takmičenja iskazuje se kroz turističku iskorišćenost, s obzirom da su nam hoteli i drugi smeštajni kapaciteti puni ovih dana i to nam pored promocije grada na neki način donosi i određeni prihod. Važno nam je da nastavimo da pomažemo naše škole, sportske kolektive i u budžetu grada su obezbeđena određena sredstva koja će se u saradnji sa Sportskim savezom Subotice i klubovima raspodeliti kako prema ženskom tako i prema muškom kolektivu" - istakao je Maglai

Svoje zadovoljstvo svime što je proizašlo iz saradnje sa OSS iskazao je i Vjekoslav Ostrogonac, član Gradskog veća zadužen za omladinu, sport i turizam

- "Pre svega meni je drago da ovako jedna manifestacija i dalje se nastavlja iz 2014. u 2015. godinu sa istim tempom. Lepa stvar sport se dešava u Subotici jer Subotica je grad sportova i pogotovo nam je drago kada se reprezentacije nalaze ovde, Videlo se da smo kao i u 2014. godini, evo i u 2015. godini kao grad bili sretni svima koji su radili kvalifikacije u našem gradu i da se na kraju ostvarilo da su uspeli da se kvalifikuju." - zaključio je Ostrogonac

Kadeti Srbije obezbedili plasman na Evropsko prvenstvo u odbojci

Ostrogonac se posebno zahvalio OSS na donaciji u loptama koje će po njegovim rečima pre svega biti raspoređene u osnovne škole kojima ovakva vrsta pomoći je zaista neophodna.

- "Imamo odličnu saradnju sa Odbojkaškim savezom Srbije što i pokazuje da se ozbiljna takmičenja dešavaju kod nas. Ovog puta kao znak pažnje OSS nam je poklonio 100 lopti koje ćemo mi kao grad pokloniti svim onim osnovnim školama koje izlaze u susret sportu i pokazuju i daju sale da mladi sportisti mogu da se bave sa njima. Imamo obećanje OSS da će pokloniti još lopti koje će biti namenjene odbojkaškom klubu Spartak, i ženskom i muškom, tako da gledamo da ovu strategiju što je Skupština grada usvojila, da idemo tim pravcem, po prvi put mi imamo jedan jasan put kako i na koji način ćemo mi rešavati probleme i kako želimo da nam sport dođe na jedan ozbiljan viši nivo"  - istakao je Ostrogonac

Kadetkinje Srbije bez izgubljenog seta zabeležile i treću pobedu

Kadetkinje Srbije zabeležile su treću uzastopnu maksimalnu pobedu na turniru u Subotici. Srbija je večeras, u poslednjoj utakmici u B grupi kvalifikacija za XI EP 2015, savladala Francusku sa 3:0, po setovima 25:7, 25:14 i 25:16, posle 57 minuta igre.

Kadeti Srbije obezbedili plasman na Evropsko prvenstvo u odbojci

Egzibicionom igrom izabranice Jove Cakovića su završile turnir u Subotici. Iako je još juče bilo poznato da su kadetkinje Srbije prve u grupi i da su izborile plasman na Prvenstvo Evrope, nijednog trenutka nije bilo opuštanja, pa je Francuska ispraćena sa samo 37 poena u tri seta. Ozbiljno, motivisano i borbeno su igrale kadetkinje Srbije i turnir u Subotici završile sa maksimalnim učinkom i bez izgubljenog seta.

Izvor: Subotica.com
Odbojka: Kvalifikacije za EP - kadeti, Srbija - Češka Odbojka: Kvalifikacije za EP - kadeti, Srbija - Češka Odbojka: Kvalifikacije za EP - kadeti, Srbija - Češka Odbojka: Kvalifikacije za EP - kadeti, Srbija - Češka Odbojka: Kvalifikacije za EP - kadeti, Srbija - Češka Odbojka: Kvalifikacije za EP - kadeti, Srbija - Češka Odbojka: Kvalifikacije za EP - kadeti, Srbija - Češka Odbojka: Kvalifikacije za EP - kadeti, Srbija - Češka
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 3 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 3516
Povezane teme

hala sportova

odbojka

odbojkaška reprezentacija srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.