Komentara: 9
Pregleda: 7498

Juniori Vaterpolo kluba "Spartak Prozivka" osvojili Kup Vojvodine

10.02.2016. u 14:02h
Izvor: Subotica.com
Vaterpolisti Spartak-Prozivke imali su proteklog vikenda uspešne nastupe na Kupu Vojvodine. Generacije od 2005. pa do 1999. godine srčano su branile boje ovog grada, a najzvučnije se osetio uspeh juniorske ekipe koja je juče osvojila Kup Vojvodine u ovom uzrastu.
Juniori Vaterpolo kluba "Spartak Prozivka" osvojili Kup Vojvodine

Kategorija 2005.  godište odigrala je 3. i 4. kolo i sada imaju dve pobede i dva poraza pred odlučujući meč za treće mesto. Za ovu ekipu nastupili su: Marković, Šorš, Mirović, Tokić, Saulić, Kovačević, Dmitrašinović, Horvacki M., Kvala, Vrana, Benić D., Perez De Guzman., Ugarković, Petković, Ziđarev.

Godinu dana starija ekipa (2004. i mlađi) u Novom Sadu bila je treća, a za nju su nastupili: Spasić, Šorš, Crnković, Radaković, Atanasković J., Lukić., Dmitrašinović, Saulić, Ivanović, Kovačević, Horvacki M., Perez De Guzman, Krmpotić, Mirović, Mlinar.

Kategorija 2003. godišta i mlađih su u Zrenjaninu osvojili 2. mesto i plasman u polufinale državnog Kupa. Domaćin polufinalnog turnira (27. i 28. februar) će biti VK "Spartak-Prozivka". Za generaciju 2003. nastupili su Kozlina, Atanasković, Nedeljković, Konatar, Mlinar, Jarić, Lukić, Radaković, Karavezić, Golušin, Benić, Srdić, Krmpotić, Crnković, Bešić. Trener Kopunović Petar.

Najviše uspeha je imala ekipa u kategoriji 1999. i mlađi koji su juče u bečeju osvojili titulu Kupa Vojvodine, savladavši domaću ekipu rezultataom 13:11.  Članovi šampionske ekipe, osvajača ovogodišnjeg pokrajinskog Kupa su: Uzelac, Katić, Varkulja V., Varkulja Č, Horvacki S., Stojanović N., Goločorbin, Tonković, Kokai, Horvacki A., Vučković, Stojanović M., Zeljković, Vekonj, Pejčić, a ekipu je predvodio trener Nemanja Andrić.

- "Biti prvak Vojvodine u kategoriji juniora, sedamnaestogodišnjaka, možda nekom ne izgleda kao velika stvar, ali, uzimajući u obzir da je velika većina klubova, koji igraju prvu A ligu i prvu B ligu upravo sastavljena od igrača sedamnaestogodišnjaka, jasno je da je uspeh „šampion Vojvodine“ veliki. Slobodno ću reći da je uspeh i veći od toga, jer u ovoj kategoriji imamo samo jednog igrača koji je sedamnaest godina,  dok su svi ostali mlađi. Uspeh jeste još veći,  jer u VK Vojvodina polovina igra u Triglav ligi u VK Vojvodina a polovina u prvoj A ligi u VK Dunav. Ovom pobedom smo pokazali potencijal za prvu ligu, a suština svega je da to neko prepozna i podrži." - izjavio je Nemanja Andrić, šef stručnog štaba

Predsednik VK "Spartak-Prozivka" Ludvig Vil osvrnuo se na nastup mladih vaterpolista iz Subotice na reprezentativnom kampu u Beogradu.

- "Reprezentivni kamp za igrače rođene 2001. i mlađe se održao u Beogradu od petka do ponedeljka. Na otvaranju ove sezone pozvani su petorica mladih igrača, Katić Luka, Horvacki Sandro, Tonković Matija, Varkulja Viktor i Kokai Silard. Suvišno govoriti koliko je to značajno za razvoj i napredak jedne sportske organizacije, a posebno našeg kluba. Dodajući da se radi o vaterpolu, sportu gde smo aktuelni svetski i evropski prvaci, smatram da je uspeh Kluba mnogo veći." - rekao je predsednik kluba

Ludvig Vil je takođe istakao da je vrlo važno kontinuirano raditi sa talentovanom decom, a tu vrlo važnu ulogu imaju treneri, a danas u ovom klubu stručno vođenje i rad sa decom pripada trenerima iz Subotice.

- "Perspektiva u Spartak-Prozivci postoji, veliki potencijal u svakoj kategoriji, šansa za napredak, na nama je da ih usmerimo ka zajedničkom zadatku a to je formiranje prvog tima na osnovu kvalitetnog rada subotičkih trenera sa subotičkom decom. Svakako, bez diskusije, jasno je da su subotička deca najvažnija, ali, s obzirom na noviju prošlost vaterpolo kluba u Subotici, i treneri su vrlo bitni, jer se rad u klubu sa decom i prvim timom zasnivao na trenerima iz Beograda, Bečeja i Crne Gore, sada se možemo pohvaliti time da su to treneri svi iz naše sredine, iz Subotice." - zaključio je Vil

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 9
Pregleda: 7498
Povezane teme

vaterpolo

vaterpolo klub spartak prozivka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.