Komentara: 3
Pregleda: 3627

Juhas: 80 miliona za projekte u turizmu

23.07.2014. u 16:59h
Izvor: RTV Yueco
Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova izdvojio je prošle godine oko 80 miliona dinara za razvoj turizma na teritoriji cele Vojvodine, a slični konkursi biće otvoreni i ove godine - izjavio je zamenik pokrajinskog sekretara Balint Juhas. On je danas obišao Suboticu i Palić kako bi se uverio u rezultate projekata finansiranih preko ovih konkursa.
Juhas: 80 miliona za projekte u turizmu

Zamenik Pokrajinskog sekretara za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova posetio je Palić i Hajdukovo kako bi se lično uverio u rezultate projekata koji su finansirani putem konkursa iz oblasti turizma – Vilu Vivijen na Paliću, gde je sa milion dinara sufinansirana izgradnja bazena sa pratećim sadržajem i Etno park u Hajdukovu, gde je sa 150.000 dinara sufinansirano izvođenje završnih radova u parku i mini zoo vrtu. Juhas je podsetio da je, osim ova dva projekta, putem istog konkursa finansirano više drugih projekata, među kojima i projekat subotičke lokalne samouprave u visini od pet miliona dinara, namenjen sanaciji Muškog štranda na Paliću.

Etno park u Hajdukovu i ranije je koristio sredstva dostupna putem konkursa, pa su tako preko gradskog konkursa za ruralni razvoj dobili sredstva kako bi realizovali ovu ideju.

Ovakvi pokrajinski konkursi raspisuju se svake godine, pa tako biti i ove, gde su već zatvorena dva konkursa, namenjena civilnim organizacijama i preduzetnicima, dok su za lokalne samouprave i kapitalna ulaganja preduzetnika konkursi i dalje otvoreni. Ukupna vrednost tih konkursa je 55 miliona dinara. Što se gradskog konkursa za ruralni razvoj tiče, ove godine će biti raspisan konkurs za ruralni razvoj u dva navrata. U prvom navratu dodeljeno je 5,5 miliona dinara za 14 projekata, a za dve nedelje se očekuje raspisivanje drugog kruga vrednog 4 miliona dinara.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 3627
Povezane teme

turizam

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.