Komentara: 0
Pregleda: 1703

Jubilej Gradskog muzeja

15.11.2011. u 15:31h
Izvor: RTV Yueco
Jubilej Gradskog muzeja

Gradski muzej Subotica je danas obeležio jubilej – deset godina izlaženja muzejskog godišnjaka, promocijom desetog broja časopisa Muzeion. Svečanosti su prisustvovali; Iboja Berecki, ispred fondacije NKA iz Republike Mađarske, Milan Micić – pomoćnik Pokrajinskog sekretara za kulturu i Slobodan Čamprag – član Gradskog veća- zadužen za kulturu

Štampanje ovog godišnjaka su potpomogli; fondacija NKA iz Republike Mađarske, Grad Subotica i Ministarstvo kulture Republike Srbije.

„Prvi put mi se dogodilo to da sam uzela u ruke ovaj godišnjak i čitala ga kao roman, koji ima elemente naučnog, uzbudljivog, vrednog i veoma je čitljiv“- rekla je Iboja Berecki, predstavnica fondacije NKA iz Mađarske.

Direktor Gradskog muzeja Ištvan Hulo se na svečanosti zahvalio gostima, koji su potpomogli realizaciju desetog broja časopisa „Muzeion“, a takođe se, kao glavni i odgovorni urednik, zahvalio saradnicima; Nevenki Bašić Palković, Mirku Grlici, Gabrijeli Lovas Kajdoči, Žužani Pap Korhec, Miklošu Heveru, te lektorima i prevodiocima.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1703
Povezane teme

gradski muzej

Gradski muzej Subotica

časopis muzeion

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.