Komentara: 19
Pregleda: 4386

JKP "Pogrebno" - dva kredita za likvidnost za pola godine

27.05.2014. u 12:12h
Izvor: Subotica.com
Gradsko veće na svojoj poslednjoj sednici donelo je odluku kojom se odobrava kratkoročno zaduživanje JKP “Pogrebno”, od 1,5 miliona dinara, a kredit koji će ovo preduzeće uzeti obrazložen je potrebom održanja likvidnosti. Zanimljivo je da je "Pogrebno" u decembru prošle godine takođe uzelo kredit, u iznosu od dva miliona dinara, sa istim obrazloženjem - održanje likvidnosti poslovanja.
JKP "Pogrebno" - dva kredita za likvidnost za pola godine

Tokom proteklih meseci, ovo komunalno preduzeće rapisalo je više tendera odnosno javnih nabavki za osnovno poslovanje, a među njima su nabavka električne energije za 1,5 milion dinara, nabavka goriva za automobile i mašine u vrednosti od 3 miliona dinara, nabavka građevinskog materijala od 6,26 miliona dinara, nabavka sanduka za socijalnu a hranu za 900 hiljada dinara, poslovi čišćenja rampi za smeće za koji je izdvojeno 3,37 miliona dinara, kopanje kanala sa odvozom zemlje radi izgradnje grobnica koje će koštati 1,5 milion dinara, i poslovi ravnanja terena koji će se platiti ukupno 1,3 miliona dinara. Za sve pomenute poslove i materijalna dobra nije uračunat PDV.

Inače, cene usluga ovog komunalnog preduzeća koje se odnose na čin sahranjivanja pokojnika - a ima nekoliko desetina stavki - daleko su od socijalnih. Tako se, reciimo, ceremonijal sahrane naplaćuje 11.068 dinara, iskop rake 6.000, prevoz pokojnika do groba 5.692 dinara, itd. Po želji mogu se dobiti i usluge rashladne komore, uređenja grobnog mesta, održavanje grobnog mesta, ili pratioci na sahrani, što sve, kad se sabere, sam čin umiranja čini vrlo skupom rabotom.

Da li prosečni mortalitat u gradu pokriva troškove poslovaanja i potrebe zaposlenih u "Pogrebnom", ili je neophodno i dodatno kreditiranje, pitanje je na koje bi najbolje mogao odgovoriti stručni revizor.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 19
Pregleda: 4386

Povezane vesti

Povezane teme

pozajmice

budžet

jkp pogrebno

nelikvidnost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.