Komentara: 6
Pregleda: 4179

Jeftino povrće, a kupaca nema

16.08.2011. u 15:57h
Izvor: RTV Yueco
Jeftino povrće, a kupaca nema

Cene povrća na subotičkoj pijaci smanjene su u odnosu na jun ove godine za više od 50 odsto. Bez obzira na to prodavci se žale na lošu prodaju, dok kupci kažu da su cene visoke. Jedino povrće koje je skuplje nego pre dva meseca jeste krastavac, dok je paprika pojeftinila za čak 10 dinara po komadu.

Cena crnog luka u junu ove godine iznosila je 40 do 50 dinara po kilogramu, klip kukuruza između 20 i 30 dinara, a kila paradajza od 50 do 100 dinara. Danas isto to povrće možete kupiti po ceni od 24 do 40 dinara, klip kukuruza od 5 do 15 dinara, dok je cena paradajza po kilogramu od 15 do 30 dinara. Iako su cene vidno smanjene prodavci su takođe vidno nezadovoljni. Neki od prodavaca koji su na ovoj pijaci više od 30 godina kažu da prodaja nikada nije bila lošija.

Mirijana Nikolić kaže da često dolazi na pijacu kako bi kupilam osnovne namirnice za njenu porodicu. Bez obzira na niže cene Mirijana kaže da je kupovna moć svakog meseca sve manja i manja, i da kući odlazi sa sve manje stvari u torbi.

Ako je tačna ona izreka da se ekonomska situacija jednog društva najbolje oseća na gradskoj pijaci, onda baš nemamo čime da se pohvalimo. Vidno su nezadovoljni i kupci i prodavci što je mogla da se uveri i naša ekipa.

Pogledajte: Aktuelne cene na subotičkim pijacama na dan 13. avgust 2011.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 7 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 4179
Povezane teme

cene na subotičkim pijacama

voće, povrće, cene, subotica

mlečna pijaca

subotičke pijace

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.