Komentara: 15
Pregleda: 4842

Javnim radovima do posla za 40 Subotičana

21.05.2013. u 19:04h
Izvor: RTV
Grad Subotica i Pokrajinski sekretarijat za privredu uložiće ove godine oko 10 miliona dinara u realizaciju projekata javnih radova, na osnovu čega se očekuje zaposlenje više od 40 Subotičana.
Javnim radovima do posla za 40 Subotičana

Predsednik Saveta za zapošljavanje Laslo Karai izjavio je danas na konferenciji za novinare da je za podršku zapošljavanju na teritoriji grada opredeljeno 15 miliona dinara, od čega pet miliona za javne radove.

On je dodao da je tokom februara Subotica konkurisala kod Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, na osnovu čega su obezbeđena dodatna sredstva u iznosu od 4,9 miliona dinara, tako da će javni radovi na teritoriji grada ove godine biti finansirani sa 9,9 miliona dinara.

"Na poslednjoj sednici Saveta za zapošljavanje usaglašen je tekst javnog konkursa, tako da će on biti i objavljen sutra, a biće otvoren 15 dana", rekao je Karai.

Direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Subotici Zlatko Panić ocenio je da se na ovaj način, treću godinu za redom, konkretizuje lokalni akcioni plan zapošljavanja, kojim je za podršku zapošljavanju na teritoriji Subotice ove godine predviđeno oko 30 miliona dinara.

"Sve je počelo 2011. godine, kada je obezbeđeno osam miliona dinara, dok je godinu dana kasnije udruženo duplo više sredstava, oko 16 miliona dinara, dok će ove godine biti obezbeđeno oko 30 miliona dinara. Od te cifre, 9,9 miliona dinara biće uloženo za realizaciju javnih radova, dok će ostatak biti uložen za podršku poslodavcima u otvaranju novih radnih mesta u Subotici", rekao je Panić.

On je dodao da su lokalni javni radovi, kao mera aktivne politike zapošljavanja, namenjeni zapošljavanju teže zapošljivih lica, a trebaju da dovedu do povećanja kvaliteta života u lokalnoj zajednici.

"Biće odobravani u oblastima socijalne, humanitarne i kulturne delatnosti, održavanja i obnavljanja javne infrastrukture i zaštite životne sredine. Maksimalna dužina javnog rada može biti šest meseci, a opredeljenim sredstvima biće finansirane zarade nezaposlenima, gde će najniža neto zarada iznositi 23.000 dinara, a maksimalna 26.000 dinara. Mogu učestvovati javne ustanove i preduzeća, privredna društva, preduzetnici, zadruge i udruženja građana", rekao je Panić.

On je precizirao da se prijave podnose u filijali Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) u Subotici, dok se obrasci mogu preuzeti sa zvanične internet prezentacije Grada Subotica, gde će sutra biti objavljen i javni poziv, kao i u filijalama NSZ.

"U prošloj godini odobreno je 13 projekata na osnovu kojih je privremeno zaposleno 35 nezaposlenih, a ove godine za očekivati je da će raspoloživa sredstva biti dovoljna za zaposlenje više od 40 osoba", rekao je Panić.

Izvor: RTV
KZN povodom objave oglasa Javnog poziva za finansiranje javnih radova KZN povodom objave oglasa Javnog poziva za finansiranje javnih radova KZN povodom objave oglasa Javnog poziva za finansiranje javnih radova KZN povodom objave oglasa Javnog poziva za finansiranje javnih radova KZN povodom objave oglasa Javnog poziva za finansiranje javnih radova KZN povodom objave oglasa Javnog poziva za finansiranje javnih radova
Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 4842
Povezane teme

Zlatko Panić

Nacionalna služba za zapošljavanje

laslo karai

zapošljavanje

javni radovi u Subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.