Komentara: 0
Pregleda: 3609

Izveštaj Službe hitne pomoći

08.01.2014. u 13:01h
Izvor: Dom zdravlja Subotica
Tokom praznika je povećan broj lekarskih intervencija na terenu. Za 24h, lekarske ekipe izlaze i do 45 puta. Pacijenti kod kojih se išlo u kućnu posetu, najviše su se žalili na glavobolju i vrtoglavicu izazvanu visokim krvnim pritiskom. Nisu retke ni stomačne tegobe prouzrokovane obilnijom i kaloričnom ishranom. Na javnim mestima, najčešće se intervenisalo kod pacijenata koji su bili u akutno napitom stanju.
Izveštaj Službe hitne pomoći

Veliki broj pacijenata se javio i u ambulantu naše službe. Do 7. januara je obavljeno 470 pregleda.  Tokom novogodišnjih praznika, 1. i 2. Januara, kroz ambulantu je prošlo i do 100 pacijenata po danu. Pored stomatčnih tegoba praćenih mučninom i povraćanjem, pacijenti su se javljali i zbog gušobolje, virusne infekcije gornjih disajnih puteva.

Što se tiče meseca decembra prošle godine, broj izlazaka na teren i ambulantnih pregleda približno je bio isti kao u novembru kada je bilo 1090 terenskih intervencija i 1100 ambulantnih pregleda.

Tokom zimskog perioda  Službu hitne medicinske pomoći učestalo pozivaju pacijenti koji imaju kardiloških problema. Bez obzira na visoke temperature za ovo doba godine, broj pacijenata koji pozivaju hitnu zbog tegoba srčanog porekla,  je i dalje visok. Najčešće se žale na visoki krvni pritisak, bolove u grudima i gušenje. U decembru je 8 pacijenata sa akutnim infarktom miokarda transportovano iz kućnih uslova na IKVB Vojvodine, dok je broj u novembru bio nešto veći - 12.

Tokom decembra tehničari su obavili 1500 transporta i terapija u kućnim uslovima. Broj terena lekarskih ekipa se svake godne povećava. U 2013. godini intervenisalo se 11790 puta, dok je u 2012. godini bilo 11350 lekarskih izlazaka na teren.

Izvor: Dom zdravlja Subotica
Postavljeno pre 10 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3609
Povezane teme

hitna pomoć

dom zdravlja subotica

nedeljni izveštaj

nedeljni izveštaj doma zdravlja

mesečni izveštaj

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.