Komentara: 0
Pregleda: 2355

Izveštaj gradskog Doma zdravlja (16.07.)

16.07.2012. u 17:26h
U proteklih nedelju dana služba Hitne pomoći imala je 201 terensku intervenciju, dok je ambulantno zbrinuto 383 pacijenta.
Izveštaj gradskog Doma zdravlja (16.07.)

Ekipe tehničara su u proteklih sedam dana imali 326 intervencija. Lekarski pomoć su najčešće tražili hronični pacijenti zbog gušenja i problema sa krvnim pritiskom, i usled kratkotrajnog gubitka svesti na javnim mestima zbog velikih vrućina.

Zabeležen je povećan broj poziva od strane starijih sugrađana zbog povišene telesne temperature i stomačnih tegoba.

Od jedanaest povređenih osoba u saobraćajnim nesrećama, dve su zadržane na bolničkom lečenju zbog zadobijenih teških telesnih povreda. U četvrtak, petak i nedelju, kada je temperatura bila znatno niža, lekarsku pomoć je zatražio manji broj pacijenata zbog kolapsa i niskog krvnog pritiska.

U ambulantu Hitne medicinske pomoći pacijenti su se u najvećem procentu javljali zbog visokog krvnog pritiska, vrtoglavice i bolova u stomaku praćenih prolivom i povraćanjem, navodi se u saopštenju Doma zdravlja.

Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2355
Povezane teme

hitna pomoć

dom zdravlja subotica

dispanzer

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.