Komentara: 1
Pregleda: 2377

Izložba - Put svile u Baš kući

20.10.2011. u 18:11h
Izvor: RTV Yueco
Izložba - Put svile u Baš kući

U Baš kući upriličena je izložba pod nazivom “Put svile”. Izložba je nastala u okviru kreativnih radionica članova gerontoloških klubova i korisnika Gerontološkog centra Subotice. Prisutni su imali priliku da vide razne građevine i motive iz prirode na svili među kojima je i Gradska kuća Subotice.

Ispred Baš kuće održana je jednočasovna izložba slika na svili. Izložena su dela članova gerontoloških klubova Centar 2, Kertvaroš, Bajmok i Dudova šuma.

Slikanje na svili drevna umetnost nastala u 11. veku na Istoku u istočnim zemljama poput Indonezije, kod nas se smatra novom slikarskom tehnikom.. Na svili naše sugrađanke su oslikale različite motive, raznim tehnikama.

Sve tehnike slikanja na svili potiču iz Indonezije, a slikanje na svili je u Evropu je došlo tek sredinom prošlog veka. Slikanje na svili nije samo modni detalj, recimo kada se oslikavaju marame nego je i mogućnost da se neko likovno izrazi.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2377
Povezane teme

izložba

baš kuća

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.