Komentara: 33
Pregleda: 15061

Izabrani direktori u deset javnih preduzeća

28.11.2014. u 13:42h
Izvor: Subotica.com
Odlukom Skupštine grada Subotice za period od četiri godine izabrani su direktor JKP „Čistoća i zelenilo“, JP „Parking“, JP „Suboticatrans“, JP „Privredno-tehnološki parkovi“, JP „Stadion“, JP „Direkcija za izgradnju grada“, JKP „Vodovod i kanalizacija“, JP „Subotičke pijace“, JP „Pogrebno“ i „Radio Subotica“. Na zahtev odborničke grupe SPS-PUPS-JS, gradonačelnik je sa dnevnog reda skinuo imenovanje direktora u JKP „Subotica gas“ i „Subotička toplana“.
Izabrani direktori u deset javnih preduzeća

Pre davanja saglasnosti za imenovanje kandidata, odbornici iz redova opozicije bili su saglasni u tome da nema govora o depolitizaciji javnih preduzeća, a taj stav je donekle podržao i gradonačelnik.

- Rad komisije je na neki način obesmislen, jer je i sam njen predsednik Čaba Kern izjavio da konkurs neće doneti ništa novo – smatra Robert Šebek (LDP). - Posle takve izjave najmanje što je trebalo je da se sve tačke skinu sa dnevnog reda i imenuje nova komisija.

Iako se možda očekivala burnija rasparava, maratonske polemike i prepucavanja odbornika ovoga puta su izostale. Bez diskusije, odbornici su poverenje ukazali Slobodanu Miloševu (Čistoća i zelenilo), Miloradu Slijepčeviću (Parking), Aleksandru Aleksiću („Suboticatrans), Ivanu Saveljiću (PTP), Vesni Prćić (Pogrebno), Blau Peteru (Direkcija) i Ilinki Vukoji (Subotičke pijace).

Slavko Parać je iskazao neslaganje sa imenovanjem Roberta Tota za direktora „Stadiona“, jer smatra da hvalospevi na račun budućeg direktora nemaju utemeljenje, jer klizalište nije otvoreno iako je kraj novembra, a nije došlo ni do uštede energenata o kojima se priča. Parać je takođe smatrao neprihvatljivim da se na četiri godine bira direktor „Radio Subotice“, kada se ova medijska kuća mora privatizovati do kraja godine.

- Šta je ova vlast uradila da se „Radio Subotica“ izuzme od privatizacije, da se spase jedini medij, ne samo kod nas, nego možda i u celoj Evropi, koji emituje program na pet jezika – istakao je Slavko Parać.

Izabrani direktori u deset javnih preduzeća

Najviše kritika opozicija je uputila na račun Valerije Tot Godo, direktorke „Vodovoda i kanalizacije“, smatrajući je direktno odgovornom za probleme sa pijaćom vodom i izgradnjom kolektora, kao i da je za vreme njenog prethodnog mandata preduzeće bilo u velikim problemima.

- Sigurni smo da imate mnogo kvalitetnije ljude u svojim redovima koji su mogli biti na ovoj poziciji, umesto osobe koja službenim autom ide u Bačalmaš kada god poželi – istakao je Darko Matić (DS).

Iako su smatrane možda najzanimljivijim tačkama, imenovanje direktora Suboticagasa i Subotičke toplane skinuto je sa dnevnog reda.

- Tražili smo još malo vremena da donesemo konačnu odluku, ne želimo da se ovo pitanje politizuje – objasnio je Duško Stipanović, šef odborničke grupe SPS-PUPS-JS. - Ono što je sigurno je da ćemo doneti najbolju odluku za grad i za ova preduzeća, koja su možda i dva najuspešnija, a to će sigurno biti u roku koji je predviđen zakonom.

Izvor: Subotica.com
26. sednica Skupštine grada 26. sednica Skupštine grada 26. sednica Skupštine grada 26. sednica Skupštine grada 26. sednica Skupštine grada 26. sednica Skupštine grada 26. sednica Skupštine grada 26. sednica Skupštine grada
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 33
Pregleda: 15061

Povezane vesti

Povezane teme

javna preduzeća

direktori javnih preduzeća

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.