Komentara: 11
Pregleda: 6455

Iz Gimnazije odmah na fakultet

30.11.2011. u 13:48h
Izvor: RTV Yueco
Iz Gimnazije odmah na fakultet

Naredne školske godine, 2012/2013, u srednje škole u Subotici biće upisano 90 učenika manje nego prethodne godine, zaključeno je na Aktivu direktora koji je održan u srednjoj tehničkoj školi “Ivan Sarić”. Sastanku su prisustvovali predstavnici 8 subotičkih srednjih škola, Gradskog veća za obrazovanje, Nacionalne službe za zapošljavanje, Udruženja poslodavaca i Info stud-a, a još jedna tema o kojoj se diskutovalo bila je strategija srednjeg obrazovanja koja treba da bude usvojena na proleće sledeće godine.

Broj učenika koji upisuju neku od srednjih škola svake godine sve je manji. Tako će sledeće školske godine biti 3 razreda manje na teritoriji Subotice, dok se za 2 godine očekuje čak 100 učenika manje u srednjih školama. Srednja tehnička škola Ivan Sarić naredne školske godine imaće mesta za nešto više od 450 učenika, odnosno 17 odeljenja.

Sledeće godine očekuje se i usvajanje strategije srednješkolskog obrazovanja koja će doneti određene promene. Najveća razlika odraziće se na prelazak sa srednjeg obrazovanja na fakultet. Planira se da učenici koji završe Gimnaziju, samo na osnovu svog proseka, odnosno bez prijemnog ispita, upišu željeni fakultet. U vezi sa ovom strategijom na Aktivu direktora razrađen je plan upisa za sledeću školsku godinu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 11
Pregleda: 6455
Povezane teme

gimnazija subotica

Nacionalna služba za zapošljavanje

infostud

tehnička škola ivan sarić

gradsko veće za obrazovanje

udruženje poslodavaca

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.