Komentara: 16
Pregleda: 5630

Ivanišević i Vujadinović u poseti Gradskom udruženju za pomoć osobama sa autizmom

25.07.2014. u 14:49h
Izvor: RTV Yueco
Odeljenje za međunarodnu saradnju pri Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja planira da mapira potrebe lokalnih zajednica i udruženja iz oblasti socijalne zaštite, kako bi znali na koje evropske konkurse i sa kojim projektima mogu da apliciraju.
Ivanišević i Vujadinović u poseti Gradskom udruženju za pomoć osobama sa autizmom

Gradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom je prvo udruženje koje je posetio državni sekretar za međunarodnu saradnju, zajedno sa članom Gradskog veća za socijalna pitanja i dogovoreno je da nakon rebalansa republičkog budžeta se izdvoji 300.000 za senzornu sobu pomenutog udruženja.

Udruženje za pomoć osobama sa autizmom ima 45 članova. Trenutno je u toku letnja škola za pomoć deci sa autizmom.

Dnevno dolazi 20-toro dece, a šestoro stručnjaka pomaže u radu kao asistent u porodici. Pored toga, uz podršku pokrajine realizuje se projekat podrži porodicu. Grad je prošle godine izdvojio 620.00 dinara za senzornu sobu.

Ministarstvo za rad će da pomogne rad ovog udruženja i dogovrena je prva konkretna pomoć.U planu je da se pomogne i Domu za nezbrinutu decu Kolevka.

Ivanišević i Vujadinović u poseti Gradskom udruženju za pomoć osobama sa autizmom

Lokalna samouprava će da nastavi da pomaže rad udruženja. Ove godine su podržali dva projekta u vrednosti od 400.000 dinara. Pored toga, preko konkursa javnih radova od prvog avgusta biće zaposlene četiri osobe na pet meseci.

Cilj i namera lokalne samouprave je da u narednom periodu obiđu i druga udruženja i ustanove socijalne zaštite i naprave strategiju i plan delovanja.Za realizaciju određenih planova očekuju i pomoć nadležnog ministarstva.

Izvor: RTV Yueco
U poseti Gradskom udruženju za pomoć osobama sa autizmom U poseti Gradskom udruženju za pomoć osobama sa autizmom U poseti Gradskom udruženju za pomoć osobama sa autizmom U poseti Gradskom udruženju za pomoć osobama sa autizmom U poseti Gradskom udruženju za pomoć osobama sa autizmom U poseti Gradskom udruženju za pomoć osobama sa autizmom U poseti Gradskom udruženju za pomoć osobama sa autizmom U poseti Gradskom udruženju za pomoć osobama sa autizmom
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 5630
Povezane teme

Nenad Ivanišević

autizam

milimir vujadinović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.