Komentara: 11
Pregleda: 3336
Foto

Italijanski ambasador u poseti Subotici

07.11.2017. u 01:20h
Izvor: Subotica.com
Italijanski ambasador u poseti Subotici

Ambasador Italije u Srbiji Đuzepe Manco posetio je juče naš grad i razgovarao sa gradonačelnikom Bogdanom Labanom, predstavnicima Regionalne privredne komore Severnobačkog okruga i italijanskih preduzeća koja posluju u Subotici. Ambasador Manco je potom u bioskopu „Eurosinema“ otvorio Festival italijanskog filma.

Posle sastanaka ambasador Manco istakao je da uvek rado dolazi u naš grad i da mu je drago da vidi kako sve više privrednika ovde posluje, od „Gordona“ do „Kaminade“.

Italijanski ambasador u poseti Subotici

Italijanski ambasador u poseti Subotici

- Italija daje veliku pomoć Srbiji na putu ka Evropi, to radimo u Baogradu, ali i van njega, i to tako što pomažemo u nekim pitanjima koja su bliska građanima, kao što su posao, zaposlenje, napredak, borba protiv korupcije, poljoprivreda... - poručio je ambasador. - Ekonomska prisutnost se ogleda u poslovanju italijanskih preduzeća, a tu je i institucionalna prisutnost. Naši odnosi se produbljuju, kultura je instrument saradnje jer se ne odnosi samo na nas političare, već na sve građane.

Gradonačelnik Bogdan Laban uručio je zahvalnicu ambasadoru Mancu za sve što je urađeno proteklih nekoliko godina.

Italijanski ambasador u poseti Subotici

- Italijanski kulturni centar otvoren je 2014. a dve godine kasnije dobili smo Vicekonzulat a sada i prvi festival Italijnskog filma. Pored Beograđana i naši građani se mogu pohvaliti da gledaju najnoviju produkciju italijanskog filma – naglasio je gradonačelnik Laban. - Dogovorili smo ono što ćemo u narednom periodu zajedno realizovati i na privrednom i na kulturnom nivou.

Izvor: Subotica.com

Otvaranje festivala Italijanskog filma

Otvaranje festivala Italijanskog filma Otvaranje festivala Italijanskog filma Otvaranje festivala Italijanskog filma Otvaranje festivala Italijanskog filma Otvaranje festivala Italijanskog filma Otvaranje festivala Italijanskog filma Otvaranje festivala Italijanskog filma Otvaranje festivala Italijanskog filma
Pogledaj ostale fotografije

Susret subotičkih i italijanskih privrednika koji posluju u Privrednoj zoni MB

Susret subotičkih i italijanskih privrednika koji posluju u Privrednoj zoni MB Susret subotičkih i italijanskih privrednika koji posluju u Privrednoj zoni MB Susret subotičkih i italijanskih privrednika koji posluju u Privrednoj zoni MB Susret subotičkih i italijanskih privrednika koji posluju u Privrednoj zoni MB Susret subotičkih i italijanskih privrednika koji posluju u Privrednoj zoni MB Susret subotičkih i italijanskih privrednika koji posluju u Privrednoj zoni MB Susret subotičkih i italijanskih privrednika koji posluju u Privrednoj zoni MB Susret subotičkih i italijanskih privrednika koji posluju u Privrednoj zoni MB
Pogledaj ostale fotografije

Susret sa ambasadorom Italije

Susret sa ambasadorom Italije Susret sa ambasadorom Italije Susret sa ambasadorom Italije Susret sa ambasadorom Italije Susret sa ambasadorom Italije Susret sa ambasadorom Italije Susret sa ambasadorom Italije Susret sa ambasadorom Italije
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 5 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 3336
Povezane teme

slobodna zona subotica

Grad Subotica

italijanska fabrika

bogdan laban

ambasador italije

italijanski kulturni centar piazza italia

italijanski film

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.