Komentara: 5
Pregleda: 3778

Isplata subvencija zarada za osobe sa invaliditetom

28.05.2013. u 11:20h
Izvor: RTV City
Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike najavilo je da će u toku ove nedelje početi isplata prvih subvencija zarada za osobe sa invaliditetom zaposlenih u preduzećima za profesionalnu rehabilitaciju.
Isplata subvencija zarada za osobe sa invaliditetom

Kako se navodi u saopštenju, isplata ovih subvencija zarada je u skladu sa Zakonom o izmenama i dopunama Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom koji je stupio na snagu 16. aprila 2013.

Dodaje se da izmenama zakona, preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom ima pravo na mesečnu subvenciju zarade za svaku zaposlenu osobu sa invaliditetom u visini do 75 odsto ukupnih troškova zarade sa pripadajućim doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, ali ne više od 50 odsto prosečne zarade po zaposlenom u Srbiji.

"Izmene ovog zakona predstavljaju dodatnu podršku preduzećima i olakšavaju njihovo poslovanje s obzirom na to da im se unapred obezbedjuje deo sredstava za isplatu zarada.Do sada je isplata sredstava na ime zarade za osobe sa invaliditetom vršena po principu refundacije, a sada se vrši po principu subvencije", ističe se u saopštenju.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3778
Povezane teme

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje

zapošljavanje osoba sa invaliditetom

osobe sa invaliditetom

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.