Komentara: 10
Pregleda: 5327

Inspektori "zaposlili" više od 70 ljudi

19.04.2015. u 03:06h
Izvor: RTV Yueco
U prvom kvartalu ove godine, kroz integrisane kontrole usmerene na suzbijanje rada na crno u Subotici, otkriveno je 35 radnika na crno, a sa ukupno 71 zaposlenim poslodavci zasnovali puni radni odnos. Istovremeno je podneto 35 zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka protiv poslodavaca koji su učinili prekršaj, a ukupno je podneto za polovinu više prekršajnih naloga u odnosu na isti period prošle godine. Načelnik Severnobačkog okruga, koji koordiniše rad svih inspekcija, zadovoljan je ostvarenim rezultatima.
Inspektori "zaposlili" više od 70 ljudi

Kako nam je rečeno u Odseku inspekcije Severnobačkog okruga, integrisani, ili objedinjeni nadzor, predstavlja istovremeni zajednički nadzor inspektora rada, sanitarnog inspektora, inspektora Poreske uprave, uz podršku Policijske uprave. Osim dnevnih, u prvom kvartalu sprovedeno je i sedam noćnih akcija u kojima je obavljeno 14 nadzora kod poslodavaca, gde je utvrđeno da dva poslodavca rade na crno, odnosno da nisu upisani u registar, a prema tome ni zaposleni nisu bili prijavljeni. Nakon noćnih akcija, 15 lica je zatečeno na radu na crno, 34 lica su zasnovala radni odnos, a protiv šest poslodavaca je pokrenut prekršajni postupak. Inspektorima je uveden smenski rad, tako da se i ubuduće kontole mogu očekivati i pre i posle podne, odnosno uveče.

Načelnik Severnobačkog upravnog okruga Dragi Vučković zadovoljan je dosadašnjim rezultatima integrisanih nadzora na području okruga, jer je u prvom kvartalu ove godine za 50 odsto povećan broj podnetih zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka u odnosu na lane, dok je kod inspekcije rada porast 60 odsto.

Osim toga, kako nam je rečeno, i privrednici i građanstvo su iskazali interesovanje na ovu temu, tako da je u mnogo većem procentu porastao broj njihovih dolazaka u inspekciju kako bi se informisali o novinama iz zakonske regulative oblasti rada.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 6 dana
Komentara: 10
Pregleda: 5327

Povezane vesti

Povezane teme

inspekcija rada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.