Komentara: 6
Pregleda: 4048

"Inkluzivno obrazovanje u očima roditelja i vršnjaka"

27.11.2014. u 16:23h
Izvor: RTV Yueco
U Plavoj sali Gradske kuće održan je okrugli sto na temu „Inkluzivno obrazovanje u očima roditelja i vršnjaka“, na kom su svoja pozitivna iskustva iznosili učenici i njihovi roditelji. Osnovna škola „Sonja Marinković“ bila je začetnik inkluzivnog obrazovanja u našoj zemlji još 2003., a ono je postalo obavezno od 2009 godine, Zakonom o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja.
"Inkluzivno obrazovanje u očima roditelja i vršnjaka"

Majka dečaka sa autizmom, Suzana Skenderović, kaže da je njenom sinu Stefanu, koji pohađa 4. razred, inkluzija donela veliki napredak. Stefan je u inkluzivni proces obrazovanja uključen od 1. razreda.

OŠ „Sonja Marinković“ bila je jedna od dve škole u Srbiji, koje su prve uvele inkluzivno obrazovanje još 2003. godine. Od 2009. godine Zakonom o osnovanma sistema obrazovanja i vaspitanja, inkluzivno obrazovanje postaje i obaveza svih škola.

U skladu sa specifičnostima škkole i brojem odeljenja u odeljenjima ima do 2 đaka sa smetnjama u razvoju. U praksi, prema rečima učesnika okruglog stola, taj sistem funkcioniše dobro, jer su u proteklih 5 godina škole učinile mnogo na profesionalnom osnaživanju učitelja, nastavnika i profesora.

Izvor: RTV Yueco

Nagrađeni radovi na temu inkluzivnog obrazovanja

Nagrađeni radovi na temu inkluzivnog obrazovanja Nagrađeni radovi na temu inkluzivnog obrazovanja Nagrađeni radovi na temu inkluzivnog obrazovanja Nagrađeni radovi na temu inkluzivnog obrazovanja Nagrađeni radovi na temu inkluzivnog obrazovanja Nagrađeni radovi na temu inkluzivnog obrazovanja Nagrađeni radovi na temu inkluzivnog obrazovanja Nagrađeni radovi na temu inkluzivnog obrazovanja
Pogledaj ostale fotografije

Okrugli sto na temu „Inkluzivno obrazovanje u očima roditelja i vršnjaka“

Okrugli sto na temu „Inkluzivno obrazovanje u očima roditelja i vršnjaka“ Okrugli sto na temu „Inkluzivno obrazovanje u očima roditelja i vršnjaka“ Okrugli sto na temu „Inkluzivno obrazovanje u očima roditelja i vršnjaka“ Okrugli sto na temu „Inkluzivno obrazovanje u očima roditelja i vršnjaka“ Okrugli sto na temu „Inkluzivno obrazovanje u očima roditelja i vršnjaka“ Okrugli sto na temu „Inkluzivno obrazovanje u očima roditelja i vršnjaka“ Okrugli sto na temu „Inkluzivno obrazovanje u očima roditelja i vršnjaka“ Okrugli sto na temu „Inkluzivno obrazovanje u očima roditelja i vršnjaka“
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 4048
Povezane teme

inkluzija u obrazovanju

inkluzivna nastava

autizam

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.